onderschrift foto: Kleij was op schot voor de Pijnackenaren en maakte er twee.

Oliveo haakt aan bij top na overwinning op Donk

Sport 68 keer gelezen

Pijnacker - Na een bekerintermezzo mocht de Pijnackerse equipe weer aan de bak voor de competitie. Donk reisde vanaf Gouda naar Pijnacker met snode plannen. De Goudse formatie kon de punten goed gebruiken om de onderste regionen te verlaten en Oliveo wilde ook niets liever dan een overwinning. De punten bleven uiteindelijk in Pijnacker, het werd 3-1.

Oliveo kwam verrassend effectief voor de dag. Na een eerste grote mogelijkheid voor Wessel Kleij en een speldenprikje van Niels Bentvelzen was het in de 15e minuut alsnog raak voor Kleij. De spits schatte een te korte terugspeelbal van een Goudse verdediger op waarde en profiteerde van dit buitenkansje. Hij kreeg de handen op elkaar door de doelman van Donk met een mooie boogbal te verschalken.

Niels Bentvelzen wist de marge voor Oliveo op twee te brengen na een half uur spelen. Hij drukte het overwicht van de thuisploeg uit in een tweede goal door van dichtbij zijn zevende treffer van het seizoen te maken. Waar menig Donk supporter nog hoopte op een revival van de formatie tijdens de tweede helft bracht Kleij Oliveo vlak voor rust op een 3-0 voorsprong. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor een dominant Oliveo.

De tweede helft was echter van een beduidend minde niveau en Donk kwam een aantal maal gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Eénmaal wisten de bezoekers nog te scoren. Een hoge inzet werd door alle verdedigers gemist, inclusief doelman Duijvestijn die de bal in de lange hoek zag verdwijnen. Verder hield de formatie van trainer De Mooij relatief eenvoudig stand en zo werd de vijfde overwinning een feit.  Volgende week staat er een rechtstreeks duel om de derde plek op het menu. Oliveo speelt dan tegen nummer drie HOVDJSCR.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Luuk Woutersen, Van Wichen, Van Hagen, Leon Woutersen, Luscuere, Paanakker, Vloemans (Den Hoed), Hoogland, Kleij, Bentvelzen