Charelle Jordense in de verdediging tegen Veneco/Velo. Foto: Mieke van Veen
Charelle Jordense in de verdediging tegen Veneco/Velo. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames spelen gelijk tegen concurrent

Sport 66 keer gelezen

Rijen - De handbaldames van Oliveo hebben zondag 1 november een punt uit het vuur weten te slepen in de topper tegen medekoploper RHV.

Oliveo startte niet goed; aanvallend wist de ploeg uit Pijnacker het spel niet naar zich toe trekken. De verdediging moest alert blijven op de snelle tegenaanval van RHV. Oliveo benutte de strafworp en RHV miste deze. RHV sloeg na 4-4 een gaatje. Bij de ruststand van 12-10 kon de wedstrijd nog alle kanten op.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. RHV had het betere van het spel en Oliveo kon moeilijk volgen. Het speelde aanvallend onrustig, onder de maat en miste teveel kansen. Langzaam groeide het verschil en bij 22-16 leek Oliveo af te stevenen op de eerste nederlaag in de hoofdklasse.
Toch kreeg de wedstrijd een andere wending. Met een minuut of tien nog te spelen bij een achterstand van 23-17 ging RHV meer fouten maken en kwamen de Oliveoschoten van afstand beter door.

Het werd 24-24 en tijdens een zinderende slotfase moest Oliveo zien te overleven. Het ging gelijk op tot 26-26 en in ondertal voorkwam Oliveo dat de thuisploeg de winnende treffer kon maken, mede dankzij keihard werken en een prima stop van Elmira Smits in de laatste seconde van de wedstrijd. De gelijke eindstand voelde voor Oliveo aan als een overwinning. Het team van André de Waal is nog steeds koploper en ongeslagen.

Handbalheren verliezen van Westlandia
Naaldwijk - Heren 1 van Oliveo Handbal speelde zaterdagavond 31 oktober tegen Westlandia dat te sterk bleek. Met het verlies van 36-29 bleven de punten in het Westland. Op dit moment laten de handbalheren Artemis en White Demons achter zich in de tweede divisie. De doelstelling van trainer/coach Edwin Hofland dit seizoen is handhaving en het jonge team traint er hard voor om dit waar te gaan maken.

Heren A1 won in de jeugddivisie met 40-30 in een snelle thuiswedstrijd van VLC. Het was genieten voor het publiek. Dames A1 verloor in de eerste klasse nipt van Velo met 30-32. HB1 had het moeilijk in de jeugddivisie en verloor met 35-22 van Snelwiek.

Zaterdagavond 7 november spelen de beide selecties thuis en het belooft weer een mooie handbalavond te worden in Het Nest. De ALV wordt gehouden op maandagavond 23 november. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant