Rick van der Ploeg in de aanval vanuit de hoek. Foto: Mieke van Veen

Dubbele handbalklapper voor Oliveo

Sport 37 keer gelezen

Pijnacker  - Zaterdagavond 24 oktober speelde Dames 1 een handbaltopper. Twee ongeslagen teams stonden tegenover elkaar in sporthal Het Nest in Keijzershof. Na drie overwinningen op laag geklasseerde ploegen moest de nieuwkomer in de hoofdklasse laten zien wat het waard was tegen het Brabantse Heerle.

Net als in de eerste helft bewaarde Oliveo het beste tot het laatst en scoorde vier keer. De voorsprong van 26-23 werd uitgebouwd naar een overwinning van 30-24. Nicole van Boles was met negen treffers het meest succesvol, terwijl Shanna Némethy op de cirkel indruk maakte met zes treffers.

Heren 1 was na drie nederlagen in de tweede divisie toe aan een overwinning. Het speelde evenals de dames tegen Heerle, een middenmoter. Door als één team in het veld te staan en goed samenspel kwam Oliveo in het begin van de wedstrijd op een kleine voorsprong die het gedurende de eerste helft uitbouwde. Uiteindelijk kon een eindstand van 37-27 genoteerd worden in het voordeel van Oliveo. Al met al was het een mooie handbalavond met enthousiast publiek.