Hoekspeler Ole Poeth doeltreffend in de jeugddivisie tegen Targos Bevo. Foto:  Mieke van Veen
Hoekspeler Ole Poeth doeltreffend in de jeugddivisie tegen Targos Bevo. Foto: Mieke van Veen

Derde overwinning op rij voor handbaldames

Sport 146 keer gelezen

Vlaardingen - Dames 1 van Oliveo Handbal kwam ook zondag 18 oktober in de hoofdklasse ongeslagen uit de strijd. Het team van trainer/coach André de Waal bleef Twist de baas met 21-28, waardoor de ploeg ook na drie speelrondes fier de ranglijst aanvoert.

Aanvallend kwam Oliveo de eerste helft maar moeilijk op gang; het spel was te traag en de aanvallen te voorspelbaar. Oliveo miste teveel kansen en Twist verdedigde fysiek sterk. Omdat ook de verdediging van Oliveo goed stond, werd aan beide kanten niet veel gescoord. Aan Oliveozijde had keepster Elmira Smits hier ook een groot aandeel in.

Enkele omzettingen en het inbrengen van Verena ten Hacken zorgden na 5-3 voor de ommekeer. Oliveo kwam beter in haar spel en dankzij treffers van Nicole van Boles en Sabrina van Kester gingen de Pijnackerse bezoeksters over Twist heen. Het was 9-13 met rust.

De tweede helft werd Oliveo aanvallend geconfronteerd met mandekking op Nicole van Boles en Aniek van de Coevering, maar liet zich hiervan niet van de wijs brengen en zocht over de flanken de ruimte op. Shanna Némethy kreeg betere kansen op de cirkel. Verdedigend leverde Oliveo iets in, maar het  lukte Twist niet meer Oliveo onder druk te zetten. Via 17-22 liep Oliveo zelfs in ondertalsituaties uit naar 17-26. Met de winst van 21-28 gingen de punten mee naar huis.  

Ingrid Bruinen maakte haar opwachting na blessureleed en junior Kelly van Velzen kreeg haar eerste speelminuten. Aniek en Shanna waren het meest succesvol met respectievelijk negen en zeven doelpunten.

Handbalheren groeien
Heren 1 speelde zaterdag tegen Swift in Helmond. Het team van trainer/coach Edwin Hofland startte voortvarend en met rust stond het 12-11. Het werd een spannende strijd waarbij Swift met 31-27 als winnaar uit de bus kwam. Het jonge team van Oliveo heeft het lastig, maar groeit wel in de tweede divisie.

Jeugddivisie
Heren B1 trof zondag Targos Bevo uit Panningen in de jeugddivisie in een gelijkopgaande strijd. Na 31-31 liep het ongeduldige Oliveo tegen tijdstraffen aan en gaf Bevo de kans met 32-34 te winnen.

Terwijl Dames 1 nagenoot van de overwinning organiseerde de activiteitencommissie een gezellige bingo in het clubhuis. Zaterdag 24 oktober start de zaalcompetitie voor alle teams. 's Avonds spelen beide selecties thuis tegen Heerle. Dames 1 start om 19.00 uur in Het Nest en Heren 1 bindt om 20.30 uur de strijd aan. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant