Oliveo laat langs runner-up Bodegraven

Sport 70 keer gelezen

Pijnacker - De Pijnackerse equipe ging zondag op bezoek bij Bodegraven in het gelijknamige dorp. De nummer twee van de ranglijst had tot noch toe enkele klinkende overwinningen geboekt dus de zebra's waren gewaarschuwd. Een spannend duel waarin van alles gebeurde ontspon zich op sportpark Suringa Complex in Bodegraven.

De open beginfase van het duel leverde enkele goede kansen op voor de bezoekers. Bentvelzen mocht na mistasten van een verdediger alleen op de vijandelijke doelman af. Hij vond de paal op zijn weg. Ook Wessel Kleij raakte wederom wit metaal. Na een prachtige aanname schoot hij het projectiel in de korte hoek tegen de andere paal. Ook werd er nog een Pijnackers doelpunt afgekeurd door de leidsman wegens een vermeende overtreding.

Even later was het aan de andere kant wel raak bij de eerste kans voor de thuisploeg. Een razendsnelle counter eindigde bij de linkerspits van Bodegraven die Woutersen uitkapte en het leder onder doelman Duijvestijn door schoof. 1-0 dus. Nadat Luscuere (kopbal voorlangs), Vloemans (schot uit de draai)  en Bentvelzen (alleen op de keeper af) alle drie een dot van een kans om zeep hielpen, leek eenzelfde scenario als vorige week zich te gaan ontvouwen.

In de tweede helft ging Oliveo 'alles of niets' spelen. Dit leverde weer diverse mogelijkheden op maar nog geen doelpunt, totdat Brouwer rond de 70ste minuut de ban brak. Zijn vlammende schot uit de tweede lijn werd getoucheerd door een verdediger, waarna deze in het doel verdween. Signaal voor Oliveo om nog eens aan te zetten. Uiteindelijk viel de verdiende 1-2 voor Oliveo in de 82ste minuut. Wessel Kleij was het Pijnackerse goudhaantje door een assist van Milolaza op waarde te schatten en van dichtbij binnen te schieten.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem (Jansen), Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Kleij, Vloemans (Voois), Bentvelzen (Van der Pol)