Dames 1 startklaar voor de zaalcompetitie in de Hoofdklasse. Foto: Ronald Bruinen

Handbaldames starten voortvarend

Sport 162 keer gelezen

ijnacker - De dames van Oliveo Handbal hebben zaterdagavond 3 oktober hun visitekaartje afgegeven. Als debutant in de hoofdklasse versloeg het team van trainer/coach André de Waal in thuishaven Het Nest de tegenstander Saturnus Leiden/EHC met 31-18. Een betere start had de ploeg niet kunnen maken.

De speelsters van Oliveo waren voorafgaand aan de wedstrijd gespannen, maar gooiden al snel alle schroom van zich af. Zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht waren zij heer en meester. Met het vertrouwde eigen spel in de verdediging zette Oliveo de aanvalsters goed onder druk en die wisten dan ook nauwelijks te scoren. Aanvallend speelde het team zoals André het graag ziet; met geduld en gevarieerd aanvalsspel. Zodoende stichtte Oliveo van alle posities gevaar. De afronding was soms niet scherp genoeg. Met rust stond het echter al 12-5.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Oliveo 'trakteerde' het volop aanwezige publiek op een uitstekende wedstrijd, zij het dat de Pijnackerse handbaldames in de dekking iets meer toe moesten geven dan tijdens het eerste bedrijf. Daartegenover stond een betere afwerking, waardoor Oliveo een onverwachte en relatief eenvoudige zege boekte.

Naast de topscoorders Shanna Némethy en Lisa Massar, beiden goed voor zes treffers, speelde Oliveo als één team zonder zwakke plekken. Junior Charelle Jordense maakte indruk met haar spel in de tweede helft.

Vlak voor de wedstrijd van de Heren presenteerde voorzitter a.i. Piet van Adrichem de Presentatiegids van 2015-2016 met daarin voorbeschouwingen van de hoofdtrainers, teamfoto's van de selecties en informatie over de hoofdsponsoren die het Oliveo Handbal mogelijk maken op een zo hoog mogelijk niveau te spelen.

Handbalheren verliezen eerste duel
De jonge selectie van trainer/coach Edwin Hofland trof zaterdagavond in de eerste thuiswedstrijd meteen de gedoodverfde kampioen in de landelijke tweede divisie, de Beekse Fusie Club uit Limburg. Gedurende de eerste helft kon Oliveo enigszins in het spoor blijven van de 'routiniers', maar BFC liep na rust uit naar het te grote verschil van 20-37. Een mooie rol was weggelegd voor keeper Cas van der Harst die toch menig open doelkans en break outs kon voorkomen.

Doelstelling van Heren 1 is zich te handhaven in de tweede divisie, ervaring opdoen en langzaam naar boven klimmen. Edwin vindt het belangrijk dat het team dit tweede jaar in deze samenstelling doorgaat op de ingeslagen weg en dat de jongens zowel met elkaar als individueel beter worden. Zaterdagavond 24 oktober spelen beide selecties weer thuis, weer bijgestaan door een Welp van de Week, een speler of speelster uit de E-jeugd.

Heren B1 startte zondag de zaalcompetitie in de jeugddivisie goed door met 21-19 van Tachos te winnen.

Het NHV organiseert donderdag 8 oktober een Scheidsrechterscafé voor (jeugd)scheidsrechters bij Oliveo in het kader van De Week van de Scheidsrechter. Meer info via www.oliveohandbal.nl.