Foto: Marjolijn Schaap
Foto: Marjolijn Schaap

Vrijwilligers begonnen met sorteren kleding

Actueel 182 keer gelezen

Pijnacker - Een eerste groep vrijwilligers uit Pijnacker is vanmorgen begonnen met het sorteren van kleding voor vluchtelingen. Als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) deze week akkoord geeft, kunnen er zo'n honderdvijftig vluchtelingen worden opgevangen in sporthal de Viergang.

Meer dan zestig mensen uit Pijnacker-Nootdorp hebben zich gemeld om op vrijwillige basis te helpen bij de tijdelijke opvang. De taken van deze vrijwilligers lopen uiteen van het serveren van maaltijden tot het schoonhouden van de buitenomgeving. De vluchtelingen wacht wat dat betreft een warm welkom in Pijnacker.

Inzamelbakken
"De gemeente zamelt kleding in voor vluchtelingen. Er is specifiek behoefte aan winterkleding, schoenen (per paar) en kinderkleding in alle maten", zo laat een woordvoerder weten. Op verschillende locaties in Pijnacker-Nootdorp zijn inzamelbakken geplaatst. 

Op maandag 28 september is een informatieavond geweest voor direct omwonenden. De vragen die daar zijn gesteld, zijn verwerkt in de 'Vragen en antwoorden vluchtelingenopvang' hier.

Foto: Marjolijn Schaap
Foto: Marjolijn Schaap
Foto: Marjolijn Schaap
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant