Foto: Jonathan de Bruin
Foto: Jonathan de Bruin
112 DAG

Grote kraan en echte UN tank in Pijnacker

Actueel 189 keer gelezen

Pijnacker - De politie van Pijnacker-Nootdorp en medewerkers van de naastgelegen brandweerpost, trekken aanstaande zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 16.00 uur alles uit de kast. Aan de Nootdorpseweg in Pijnacker is voor jong en oud van alles te beleven tijdens de 112-dag.

Arjen Braat van brandweerpost Pijnacker en Rinus Burgersdijk van het lokale politiebureau, kwamen vorige week op de redactie van deze krant trots het programma presenteren. "Het wordt gigantisch", steekt Rinus van wal. "We hebben sowieso weer de grote arrestantenbus paraat staan, er is een voertuig van de ambassadebewaking, de RET en BOA's." Rinus verklapt meteen een andere grote trekker: "Er komt een witte UN tank die dienst heeft gedaan in Libanon. Zaterdag rijdt deze tank vanuit Wassenaar zelfstandig naar Pijnacker. Natuurlijk rijden er wel motoragenten mee, maar hij rijdt 70 kilometer per uur, dus dat gaat makkelijk", lacht Rinus, die deze tank na wat netwerken met Defensie op het dagprogramma kon bijschrijven."

Helikopter en grote kraan
Om 14.00 uur landt de traumahelikopter naast de kazerne. "Mits het goed weer is en er geen meldingen zijn", zegt Arjen die namens de brandweer ook heel wat in petto heeft. "Er wordt allerlei historisch materieel uitgestald, er zijn demo's in samenwerking met andere hulpdiensten en er is speciale aandacht voor de jeugd. De jeugd heeft immers de toekomst en daar is onze jeugdbrandweer al jaren een goed voorbeeld van." Arjen vraagt extra aandacht voor de grote kraan van Brandweer Haaglanden. "Die komt ook! Deze kraan was onlangs nog zo'n beetje wereldwijd op televisie, toen hij werd ingezet om bij het ongeval in Alphen aan de Rijn de omgevallen kraan te stutten", weet hij.

Voor het volledige programma kun je kijken op de Facebookpagina van Politie Pijnacker-Nootdorp, maar je kunt je ook laten verrassen zaterdag. Niet op de laatste plaats mag je tijdens de 112-dag alles vragen aan onze brandweer- en politiehelden. Tip: Kom op de fiets en parkeer niet op het dak bij de Plus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant