Overwinning ontglipt Oliveo in 'dying-seconds'

Sport 60 keer gelezen

Pijnacker - Na de onverdiende nederlaag van de Pijnackenaren tijdens de vorige speelronde werden de messen geslepen voor een ontmoeting met koploper FC Zoetermeer. Een zekere overwinning glipte in de 95ste minuut uit Pijnackerse handen doordat FC Zoetermeer de 2-2 maakte.

Met een nagenoeg fitte spelersgroep begon Oliveo aan het duel. De equipe van trainer De Mooij schoot uit de startblokken en binnen no-time was het Wessel Kleij die de 0-1 binnen schoot. Een goede voorzet werd overtuigend gepromoveerd tot doelpunt door de linksbuiten. Even later raakte die zelfde Kleij onderkant lat na een identieke aanval. FC Zoetermeer stelde hier in de eerste helft nauwelijks iets tegenover en mocht van geluk spreken dat het bij een 0-1 tussenstand bleef.

Een gewijzigd FC Zoetermeer kwam na rust op gelijke hoogte door een mooie kopgoal van Roald Houterman. Hij knikte een afgemeten voorzet binnen bij de eerste paal. Oliveo kwam via een mooie goal van Niels Bentvelzen op een verdiende 1-2 voorsprong. Zijn boogbal viel binnen bij de tweede paal. FC Zoetermeer incasseerde hierna een directe rode kaart  en een uitbreiding van de marge voor de Pijnackenaren leek aanstaande. Zeker aangezien de bewoners van sportpark De Groene Wijdte al de hele wedstrijd de bovenliggende partij was.

Oliveo kreeg diverse kansen op de 1-3 maar faalde in de afronding. Daarbovenop werd Bentvelzen even later teruggevlagd voor buitenspel waar hij alleen op doelman Takke van FC Zoetermeer afkon. Een eindfase waarin de Zoetermeerse club 'alles of niets' speelde, leverde Oliveo uiteindelijk een flinke kater op. Waar de geel-blauwen eigenlijk nauwelijks bij het vijandelijke doel verschenen gedurende de reguliere speeltijd, was het in de 95ste minuut ineens raak. Billy Oudshoorn tikte in extremis de 2-2 binnen waarna de leidsman vrijwel direct affloot.

Volgende week treed Oliveo in Rotterdam aan tegen Ommoord dat evenveel punten heeft verzameld  als het Pijnackerse team (7).

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Vloemans (Hoogland), Kleij.