Aanvoerster Fenna van Leeuwen scoorde zes doelpunten.

Prachtige overwinning Avanti

Sport 152 keer gelezen

Pijnacker - In een zeer doelpuntrijke wedstrijd heeft korfbalvereniging Avanti gewonnen van DSC uit Eindhoven. Na een 20-17 voorsprong bij de rust kwam DSC in de tweede helft op gelijke hoogte bij 24-24 en zelfs op voorsprong bij 27-28. Maar dankzij de zuiver schietende Jordi van Zuidam werden de punten in Pijnacker gehouden. Eindstand 33-31.

Met invallers Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt op de plaats van de geblesseerde David Post en Sophie Donkervoort speelde Avanti een prima wedstrijd. Ook tegenstander DSC was goed in vorm en zo zag het talrijke publiek een fantastische wedstrijd. Er werden maar liefst 64 doelpunten gescoord en het zal in de historie van het veldkorfbal niet eerder voorgekomen zijn dat een vereniging die 31 doelpunten maakt de wedstrijd toch verliest. Het overkwam DSC omdat Avanti deze zaterdag zeer gedreven en zuiver was.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (8), Stefan Hogervorst (6), Fenna van Leeuwen (6), Nikki van Trigt (2), Laura van Leersum en Meike Noorlander.