Afbeelding

Komst Lidl aan Korteweg nog lang niet zeker

Actueel 152 keer gelezen

Pijnacker - Het CDA en D66 komen donderdag met een voorstel om een onderzoek te doen naar een betere locatie voor de supermarkt van Lidl. Die staat gepland op het terrein aan de Korteweg/Europalaan in Pijnacker waar tot voor kort Welkoop een winkel had. Voorstel is om een betere situering van het pand op dezelfde locatie mogelijk te maken.

Het college heeft vergunning verleend voor een supermarkt op exact dezelfde plek waar het Welkoop-filiaal stond. "Ze mogen bij wijze van spreken vandaag nog beginnen met bouwen", zegt wethouder Jaap van Staalduine. Echter, Lidl en de omwonenden bouwen de supermarkt liever een aantal meters naar achteren, zodat het pand tegen de achtertuinen van de woningen aan de Kerkweg staat. Het voordeel is dat het parkeren dan aan de voorkant kan plaatsvinden evenals de bevoorrading.

Winkels in het centrum
Voor deze verplaatsing is een bestemmingsplanwijziging nodig en daar wil het college uit principe niet aan meewerken. "Welkoop heeft in het verleden ook vragen gesteld in die richting en toen hebben we niet meegewerkt. Gelijke monniken, gelijke kappen. We waren van mening dat de winkels in het centrum van het dorp thuishoren. En dat zijn we eigenlijk nog steeds", aldus Van Staalduine.

Verkoop
Ron Peters van Horticoop, waar Welkoop onder valt, geeft desgevraagd aan dat het pand verkocht is aan Lidl. Hij merkt wel op dat het contract nog moet passeren bij de notaris. Juridisch gezien is Horticoop dus nog steeds eigenaar van het pand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant