Het moment van de wedstrijd; Haastrecht komt op voorsprong door een getoucheerde vrije schop.

Druiven zijn zuur voor Oliveo na eerste nederlaag

Sport 121 keer gelezen

Pijnacker - Na de twee foutloze eerste speelrondes raakte Oliveo tijdens de derde speelronde de perfecte score kwijt. Thuis tegen V.V. Haastrecht kon de Pijnackerse equipe niet voorkomen dat de bezoekers met drie punten huiswaarts keerden. Dat de nederlaag voor de Pijnackenaren extra zuur was kwam voort uit het feit dat er 90 minuten lang gedomineerd werd maar de echte scherpte ontbrak om het duel te beslissen.

Vanaf minuut één was het blauw-wit dat de klok sloeg. Via geduldig veldspel werd er getracht een gaatje in de defensie van Haastrecht te vinden. Dat lukte niet afdoende. Haastrecht was een stuk effectiever. Uit één van de eerste counters van de wedstrijd scoorde de ploeg. Een steekpass werd op waarde geschat door de linksbuiten van Haastrecht die Van Adrichem opzij zette en de 0-1 langs doelman Duijvestijn schoof. Het antwoord van Oliveo liet niet lang op zich wachten. Niels Bentvelzen knikte uit een hoge voorzet knap binnen. Zijn tegendraadse kopbal viel in de hoek binnen.

Na rust kwam Oliveo sterk uit de kleedkamer en drong steeds meer aan. Een doelpunt voor de Pijnackenaren leek een kwestie van tijd. Achtereen Hoogland, Bentvelzen en Luscuere kregen schietkansen. Zij konden hun schoten echter niet genoeg richting of vaart mee geven voor een doelpunt. Een oer oude voetbalwet trad even later in werking. Haastrecht kwam geheel tegen de verhoudingen in op 1-2 door een getoucheerde vrije trap.

Via een slotoffensief kregen de Pijnackeren nog legio kansen voor minimaal een gelijkspel. Linksbuiten Kleij kopte geheel vrijstaand voorlangs en Brouwer raakte in de eindfase nog de lat. Er werd niet meer gescoord en zo ging Haastrecht met drie punten aan de haal. Volgende week spelen de Pijnackenaren uit bij koploper FC Zoetermeer die 'negen uit drie' hebben.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer, Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen, Hoogland (Voois), Kleij