Onlangs ging het weer helemaal mis op de N470 bij Delfgauw. Foto: Jonathan de Bruin (archief)
Onlangs ging het weer helemaal mis op de N470 bij Delfgauw. Foto: Jonathan de Bruin (archief)

José van Egmond dringt bij provincie aan op snel afronden onderzoek naar veiligheid N470

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker - Vorig jaar heeft onze redactie een pakket aanbevelingen van lezers overhandigd aan wethouder José van Egmond. Bezoekers van Telstar Online hadden zich gebogen over de veiligheid op de N470 en een scala aan oplossingen aangedragen.

Nu bijna een jaar later zijn er nog steeds aan de lopende band aanrijdingen en ongelukken op de N470 tussen Delft en Zoetermeer en is de weg vrijwel niet aangepakt. Met name de bocht bij Delfgauw is regelmatig het toneel van fikse aanrijdingen. Onlangs raakte een moeder en twee kinderen gewond toen een automobiliste op de verkeerde weghelft belandde. 

Verkeerspsychologische analyse
Wat heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp destijds met onze aanbevelingen gedaan en en hoe serieus neemt de provincie de grote hoeveelheid aan ongelukken op deze weg? Wij vroegen het aan (verkeers)wethouder José van Egmond. "De aanbevelingen van Telstar Online zijn besproken met de provincie. De provincie heeft deze informatie gebruikt voor een nadere ongevallen analyse. Inmiddels is deze analyse afgerond, maar daaruit blijkt geen eenduidige oorzaak/aanleiding voor de ongevallen op de N470. Er volgt nog uitgebreider onderzoek met onder andere een verkeerspsychologische analyse. De provincie heeft ons in augustus laten weten dat zij dit nog niet hebben afgerond, maar er wel druk mee bezig zijn. Eventuele maatregelen zijn dan ook nog niet bekend. Als gemeente hebben we er nogmaals op aangedrongen het onderzoek snel af te ronden."

Vangrail
De ongelukken vinden veelal plaats tussen hectometerpaal 6 en 6.8. Is een vangrail op deze locatie een reële optie? Zo vroeg onze redactie aan de wethouder: "Of de ongevallen veelal plaats vinden tussen hectometerpaal 6 en 6.8 zal uit de ongevallenanalyse moeten blijken. De suggestie van een vangrail zullen we doorgeven aan de provincie. Of een vangrail op deze plek een goed oplossing is zal de provincie moeten bepalen."

Tot slot vroeg onze redactie aan de wethouder of de veiligheid nog eens kritisch moet worden bekeken, zeker na het ongeval van vorige week. "Ja, dat geldt niet alleen voor dit ongeval. Bij elk ongeval kijken we nog eens kritisch naar de veiligheid", zo besluit ze.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant