De eerste punten zijn binnen.

Avanti wint in doelpuntenfestijn

Sport 183 keer gelezen

Pijnacker - Een prima opening van het veldseizoen voor korfbalvereniging Avanti. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd met maar liefst 61 doelpunten stonden de Pijnackernaren steeds aan de goede kant van de score. Na een 16-13 voorsprong bij rust kreeg tegenstander SDO uit Kamerik het gaatje niet meer gedicht. Avanti liep zelfs nog uit naar zes doelpunten verschil bij 26-20 en 33-27, maar de eindstand werd 33-28.

Voor de start van de wedstrijd was er een zeer indrukwekkende 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan twee Avanti-leden die deze zomer zijn overleden. Erelid Frans Lub die heel veel voor de vereniging betekend heeft en waar Avanti ook haar naam aan te danken heeft. En daarnaast Lieke Visser, aanvoerster van Avanti B5, die aan de gevolgen van een ernstig verkeersongeval veel te vroeg op 16-jarige leeftijd is overleden.

Avanti had zich duidelijk voorgenomen om zich niet te laten verrassen door SDO. Vorig seizoen leed de ploeg uit Pijnacker nog een pijnlijke nederlaag in Kamerik waardoor er nog lang om lijfsbehoud gestreden moest worden. Ook dit seizoen is de samenstelling van de Hoofdklasse B weer zodanig dat iedereen van iedereen kan winnen en is het heel belangrijk om minimaal in de thuiswedstrijden de punten te pakken. Waar bij SDO de doelpunten vooral van een paar heren kwamen, scoorden bij Avanti alle spelers en speelsters en dat bepaalde uiteindelijk de 33-28 overwinning.

Doelpunten: David Post (7), Jordi van Zuidam (7), Fenna van Leeuwen (6), Rick van den Blink (5), Sophie Donkervoort (2), Laura van Leersum (2), Meike Noorlander (2) en Thomas Reijgersberg (2).