Donate Groenhof gaat volgende week de strijd aan in Nootdorp. Foto: Kortebaan Nootdorp
Donate Groenhof gaat volgende week de strijd aan in Nootdorp. Foto: Kortebaan Nootdorp
KERMISWEEK

Twee topfavorieten aan de start in Nootdorp

Actueel 81 keer gelezen

Nootdorp - De kortebaan in Nootdorp wordt dinsdag op voorhand een strijd tussen Donate Groenhof en Edo Venus. Beide paarden verkeren in topvorm en wonnen dit seizoen al twee kortebanen. Op De Poort (eerste start om half 2) krijgen zij onder andere concurrentie van diverse paarden die een voorgift hebben van vijf meter.

Donate Groenhof is een bekende in de regio. De merrie won op 20 juli de kortebaan van Stompwijk. Enkele weken eerder was zij ook al de beste in Zwanenburg. Dinsdag gaat zij voor het eerst op pad met John Dekker, een pikeur die al bijna drie jaar wacht op een nieuwe kortebaanoverwinning. Edo Venus won twee van zijn laatste drie starts: in Venhuizen en Hoofddorp. De Oostenrijkse ruin met Aad Pools op de sulky is in de vorm van zijn leven.

Geen uitgemaakte zaak
Dat deze twee toppaarden de finale halen in Nootdorp is echter geen uitgemaakte zaak. Ook Prince of Moor steekt in goede vorm. Hij won in Egmond aan den Hoef en eindigde sterk als tweede in Stompwijk achter Donate Groenhof.

In 2012 en 2013 ging de overwinning naar paarden die startten met een ontheffing. Be Rabbit met Lindsey Pegram, Nalani LB met Wim van der Mespel en de Belgische troef Axion d'Ete met Christophe de Groote profiteren voor het eerst van vijf meter voorgift. Beide paarden toonden in hun vorige drie starts aanleg. Titelverdediger Viva's Limburgia ontbreekt helaas. De zestienvoudig kortebaanwinnaar is herstellende nadat hij vorig jaar een zeldzame oogziekte had opgelopen. Zijn achterban hoopt nog altijd op zijn rentree.

De 24 deelnemers strijden dinsdag om de eerste prijs van 3.000 euro. Ook staat de Zilveren Zweep op het spel. Burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp komt deze prestigieuze ereprijs na afloop uitreiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant