Janssen kreeg de medaille uit handen van burgemeester Jean-Claude Raffin. Foto: Marcus Schlatmann
Janssen kreeg de medaille uit handen van burgemeester Jean-Claude Raffin. Foto: Marcus Schlatmann

Jan Janssen ereburger van Modane

Actueel 112 keer gelezen

Parijs/Nootdorp - Jan Janssen heeft de medaille de la Ville de Modane ontvangen uit handen van de burgemeester Jean-Claude Raffin. Jan Janssen komt al sinds 1979 in La Norma - la station de ski cosy en Modane - Valfréjus Tourisme.

De Tour de France vertrok afgelopen zaterdag vanuit Modane voor de laatste etappe naar Alpe d'Huez. De oud-Nootdorper stond tot grote vreugde van de burgemeester als ambassadeur van Modane aan de startlijn. Hij kreeg hiervoor een eremedaille, zo meldt oud-wethouder van Pijnacker-Nootdorp Paul Goud aan Telstar Online. "Jan Janssen kreeg de medaille ook omdat hij al ruim 35 jaar een gewaardeerde inwoner is van Val Fréjus (gemeente Modane) en het nabij gelegen La Norma", aldus Goud.

Startschot
Jan Janssen uit Nootdorp schreef geschiedenis door als eerste Nederlander in 1968 de Tour de France te winnen. In 2008 werd de succesvolle wielrenner gekroond tot ereburger van Pijnacker-Nootdorp. Janssen lost donderdag 6 augustus het startschot tijdens de burgerronde van de Ronde van Nootdorp en de bakfietsenrace.

Image and video hosting by TinyPic

Foto: Marcus Schlatmann

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant