Aad won al eens de prestigieuze Zilveren Zweep.
Aad won al eens de prestigieuze Zilveren Zweep.

Stal Aad Pools gaat voor drie op rij

Sport 62 keer gelezen

Nootdorp - De paarden uit de stal van Aad Pools behoren op dinsdag 4 augustus ongetwijfeld tot de favorieten tijdens de kortebaan in Nootdorp (aanvang 13.30 uur). 'Mister Kortebaan' won de afgelopen twee edities op De Poort en heeft ook dit jaar voldoende troeven om een heuse hattrick te scoren.

In 2013 zegevierde Pools met Dreamcatcher Venus. Het bleek achteraf de enige overwinning die de Oostenrijkse ruin op de kortebaan zou boeken. Inmiddels is zijn kortebaancarrière ten einde. Vorig jaar won dochter Manon met allesbehalve een eendagsvlieg: Viva's Limburgia. Het was zijn zestiende kortebaanzege uit zijn carrière. Met een winsom van dik 46 mille is hij nog altijd de grootverdiener van het huidige circuit.

Herstellende
Dit jaar kwam Viva's Limburgia nog niet in actie en is het nog maar de vraag of hij op De Poort zijn titel kan verdedigen. De ruin is herstellende van een zeldzame oogaandoening. Hoewel de familie Pools met hem toewerkt naar een comeback is het nog niet zeker of deze er ook daadwerkelijk gaat komen. Mocht het niet lukken, nemen ze hem dit seizoen nog wel een keer mee naar de baan om hem een glorieus afscheid te geven.

Met paarden als Edo Venus, Silvester, Orgoglio del Nord, Chaman Rapida en Blackpearl Trans R is ook dit jaar de stal in Uitgeest goed gevuld. Mogelijk dat Aad en Manon Pools met één van deze paarden een gooi doen naar de goed gevulde prijzenpot (3.000 euro voor de winnaar) en de prestigieuze Zilveren Zweep.

Loting
De NDR verricht de loting voor de kortebaan op vrijdag 31 juli. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video's te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Nootdorp met deskundig onderbouwde tips. Voor meer informatie over het evenement is de website van de organisatie in Nootdorp te raadplegen: www.kortebaannootdorp.nl.

Niet alleen De Poort staat op 4 augustus in het teken van paarden. Rondom Winkelcentrum De Parade (op de plek van het voormalige Drafcentrum Nootdorp) vindt van 10.30 uur tot 12 uur de traditionele ponybrunch plaats. Het is de start van de Nootdorpse feestweek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant