De komende twee maanden wordt gekeken  of Pijnacker in aanmerking komt voor een doorstart. Foto: Martijn Mastenbroek
De komende twee maanden wordt gekeken of Pijnacker in aanmerking komt voor een doorstart. Foto: Martijn Mastenbroek

Mogelijk doorstart Tweewielers Visser

Actueel 93 keer gelezen

Pijnacker - De curator van Cycle Stores Holland sluit niet uit dat er mogelijk een doorstart van één of meerdere vestigingen mogelijk is. Dat laat men weten in een persverklaring aan Telstar Online.

Vorige week werd het faillissement uitgesproken over alle zeven vestigingen van Cycle Stores Holland. Het betreft de vestigingen in Apeldoorn, Maartensdijk, Pijnacker, Wassenaar en Zoetermeer. In Zoetermeer gaat het om drie vestigingen. De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 23 juni 2015 ook een afkoelingsperiode gelast. De afkoelingsperiode betekent dat derden (zoals de eigenaren van een fiets) gedurende twee maanden geen afgifte van hun eigendommen kunnen vorderen, behalve met machtiging van de rechter-commissaris.

Twee maanden
"Op dit moment staat nog een aantal ter reparatie, service of onderhoud aangeboden fietsen in de verschillende vestigingen", zegt mr. Ingeborg Gaasterland van Wijn & Stael Advocaten. "De curator gaat in deze periode zorgvuldig na wie eigenaar is van alle zaken die op de locaties aanwezig zijn. De curator begrijpt natuurlijk dat een periode van twee maanden voor veel fietseigenaren lang is. Om die reden streeft de curator ernaar om zo spoedig als mogelijk de ter reparatie, service of onderhoud aangeboden fietsen aan de rechtmatige eigenaren te retourneren. Voor de uitlevering van alle fietsen zal de curator op zeer korte termijn met alle bedrijfsleiders van de vestigingen overleg voeren", aldus Ingeborg Gaasterland in de persverklaring.

Mogelijk doorstart
Het verzoek aan eigenaren van een fiets luidt om een e-mail aan faillissementen@wijnenstael.nl te sturen, waarin u opgave doet van uw naam, uw e-mailadres en telefoonnummer, de vestiging waar u uw fiets hebt gebracht en het merk en type fiets. De curator streeft ernaar om u komende week per e-mail te informeren over een ophaalmoment. U wordt dringend verzocht om uw fiets daadwerkelijk op die dag op te (laten) halen. De curator zal de komende periode nagaan of een doorstart van één of meerdere vestigingen mogelijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant