De wethouders beloofden de cadeaus van Eerlijk Alternatief door te geven aan de Speelgoedbank Pijnacker-Nootdorp en nog dit jaar met een voorstel over de PiNopas te komen.
De wethouders beloofden de cadeaus van Eerlijk Alternatief door te geven aan de Speelgoedbank Pijnacker-Nootdorp en nog dit jaar met een voorstel over de PiNopas te komen.

Pijnacker-Nootdorp krijgt PiNoPas

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker – Een meerderheid van de Raad in Pijnacker-Nootdorp heeft een motie aangenomen om onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden voor de invoering van een kortingspas.

Een kortingspas die voor iedereen beschikbaar gesteld moet worden, maar voor specifieke doelgroepen met een klein inkomen meer financiële voordelen biedt. Eerlijk Alternatief nam het initiatief om de PiNopas te laten onderzoeken tijdens de behandeling  van de kadernota afgelopen woensdag.

Traditiegetrouw bood fractievoorzitter Hanneke van de Gevel tijdens de behandeling van de kadernota het college een symbolisch cadeautje aan. Dit jaar was dat speelgoed van Bob de Bouwer met de vraag deze cadeaus over te dragen aan de pas opgerichte Speelgoedbank in Pijnacker-Nootdorp. "Het is zeer zorgelijk dat we nu naast een Voedselbank ook een Speelgoedbank hebben in onze gemeente", stelde Van de Gevel terwijl  zij de motie voor de PiNopas indiende en daarmee namens een aantal partijen aandacht vroeg voor de toenemende armoede in het dorp.

Lang gekoesterde wens
Deze kortingspas, in de motie PiNopas genoemd omdat de pas beschikbaar moet komen voor elke inwoners van Pijnacker-Nootdorp, kreeg raadsbrede steun. Initiatiefnemer van de motie, de lokale partij Eerlijk Alternatief, zag samen met PvdA, GroenLinks, CU/SGP, CDA, GBPN, Partij voor de Dieren, Trots en Liberaal Lokaal een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Pas met toekomst
De partijen die voorstanders zijn van een dergelijke kortingspas, die ook mogelijkheden moet bieden om aan te kunnen sluiten bij al bestaande passen in de regio, doen dat omdat ze zorgen hebben dat een terugval in koopkracht kan leiden tot minder deelname aan het sociale leven. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid, kansen op onderwijs en arbeid en daarmee de kwaliteit van leven voor jong en oud. Een sociaal isolement moet voorkomen worden, iedereen moet kunnen deelnemen aan sport, cultuur of uitjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant