Foto: Ministerie van Defensie (Inzet: Anelene Misran en haar partner Donny Djodikromo / Facebook)
Foto: Ministerie van Defensie (Inzet: Anelene Misran en haar partner Donny Djodikromo / Facebook)

Nabestaanden MH17-slachtoffer uit Pijnacker in documentaire "Het verdriet van Nederland"

Actueel 1.077 keer gelezen

Pijnacker - Regisseur Michiel van Erp vertelde gisteravond in het actualiteitenprogramma Jinek op de NPO over zijn nieuwste documentaire: "Het verdriet van Nederland". Ook de familie van slachtoffer Anelene Misran uit Pijnacker wordt gevolgd tijdens hun rouwproces.

De documentaire gaat het collectieve verdriet dat heel Nederland overviel toen alle inzittenden van vlucht MH17 omkwamen. Wat betekent het als je geliefde omkomt bij een gebeurtenis waar heel het land van onder de indruk is, dat je zoveel lotgenoten hebt en je getroost wordt door het koningspaar en de premier? De film portretteert slachtoffers en nabestaanden, maar ook mensen die bijzondere bijdragen geleverd hebben aan de vele verwikkelingen rond de zoektocht naar de slachtoffers, de terugkeer van de stoffelijke overschotten en ceremonies die daarop volgden. Een film over collectieve rouwverwerking, maar ook over collectieve veerkracht.

Nooit meer aan tafel
Van Erp toonde gisteravond de eerste beelden van de indrukwekkende documentaire. De tv-maker heeft onder andere de nabestaanden van Anelene Misran en Donny Djodikromo gevolgd. De tafelgasten van Jinek waren geroerd door het fragment waarin is te zien hoe de moeder van Anelene het lievelingseten bereid voor haar overleden dochter, maar deze niet aan tafel zit.

Anelene Misran uit Pijnacker-Nootdorp volgde de opleiding Executive Master in Finance and Control aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze woonde in de wijk Tolhek waar de klap destijds hard is aangekomen. De Pijnackerse zat samen met haar partner Donny Djodikromo in het vliegtuig toen deze door een BUK-raket boven Oekraïne werd neergeschoten.

"Het verdriet van Nederland" wordt op donderdag 16 juli 2015 om 20:30 uur uitgezonden bij de VARA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant