Matige uitgangspositie Oliveo na thuisnederlaag tegen Groeneweg

Sport 102 keer gelezen

Pijnacker - In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie/lijfsbehoud 2e klasse zondag trad Oliveo aan tegen tweedeklasser Groeneweg uit Zevenhuizen. Oliveo won de derde periode in 3C en Groeneweg werd elfde in 2D. Nadat de ploegen eerder dit seizoen al tweemaal oefenden tegen elkaar, stond er nu dus echt iets op het spel.

Groeneweg nam het heft in handen vanaf het beginsignaal. Oliveo trok zich terug tot het eigen zestienmetergebied en hield daar de schade beperkt door de rijen gesloten te houden. Groeneweg raakte de paal en kreeg een grote kopkans maar de rood-zwarten wisten niet te scoren.

Na twintig minuten spelen kwam Oliveo wat beter in het spel. De Pijnackenaren wisten direct te scoren. Niels Bentvelzen gaf voor op Guy Luscuere die de bal binnen volleerde.  Na de 1-0 leek er wat meer vertrouwen te komen bij Oliveo. Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op en waren er verder weinig kansen meer te aanschouwen op sportpark De Groene Wijdte.

Waar de wedstrijd na de theepauze op een zelfde wijze verder leek te gaan, ontstonden er plotseling haarscheurtjes in de defensie van Oliveo. Deze haarscheurtjes braken definitief door toen Groeneweg twee cadeautjes kreeg van de blauw-witten.  Eerst werd de bal van achteruit ingeleverd bij een Groeneweg aanvaller, die breed legde waarna zijn collega er 1-1 van maakte. Een aantal minuten later nam Groeneweg de leiding door vanuit een corner de 1-2 aan te tekenen.

Oliveo kreeg wel ruimte na de 1-2 maar was aanvallend onmachtig. De wedstrijd leek op 1-2 af te steven ware het niet dat de leidsman in de 'dying seconds' een strafschop gaf aan Groeneweg.  Deze werd binnengeschoten en zo moet Oliveo volgende week flink aan de bak om de opgelopen schade te herstellen.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Brouwer (Van Oort), Van Wichen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker (Paanakker), Bentvelzen, Bijnsdorp (Van Ruijven), Kleij