Afbeelding
WIN KAARTEN

Unieke theatershow Jaap Boots naar de Trucker

Algemeen 18 keer gelezen

ADVERTENTIE - Na het geweldige optreden van Claw Boys Claw is er op vrijdag 27 maart een bijzondere theatershow De Trucker in Pijnacker. Oud VPRO radio-DJ en Jaap Boots zal in een mix van verhalen, muziek en zang een beeld schetsen van ontmoetingen met rock n roll iconen als Nick Cave, Tom Waits, Bruce Springsteen en Willy DeVille.

Jaap Boots zag ze in zijn 30-jarige carrière als DJ, presentator en samensteller in dienst van de VPRO allemaal passeren.  Hij bundelde deze ervaringen niet alleen in het boek 'Donderweg. Mijn leven in de fast-lane van de popmuziek', maar hij begon ook aan een solo-theatertournee met dezelfde titel. In deze voorstelling vertelt (en zingt!) Jaap Boots op zeer persoonlijke en spontane wijze, zijn levensverhaal in de fast lane van de popmuziek. En hij draait daarbij natuurlijk een paar plaatjes. Afwisselend hilarisch, hektisch en ontroerend is 'Donderweg' niet alleen een ode aan de alternatieve popmuziek, de radio en het rock-'n roll-gevoel -deze voorstelling is rock-'n roll.

Jaap Boots presenteerde tussen 1990 en 2013 talloze radioprogramma's voor de VPRO.  Zo was hij de man achter het legendarische 3FM punkpopprogramma Mr. Lee's Mysterious Washing Machine en was hij de eerste gastheer van het roemruchte live-programma Club 3VOOR12. Daarnaast werkte Boots mee aan vele Pinkpop- en Lowlands tv-uitzendingen. De laatste jaren was Boots vooral actief op Radio 6 waar hij werkte aan Shouting Boots en de JaBo Gumbo Show, een programma waarvoor hij in 2013 een eervolle vermelding van de Nipkow Jury kreeg.

In zijn hoedanigheid als dj, presentator en samensteller ontmoette en interviewde Boots meer dan 1000 popmuzikanten. Mensen als Tom Waits, Iggy Pop, Nick Cave, Liam Gallagher (Oasis), Henry Rollins, Tom Barman (dEUS), Beck, Southside Johnny, Herman Brood, Manu Chao, Joey Ramone, Robbie Williams, Willy De Ville en Frank Black (Pixies). Maar ook bands als Peter Pan Speedrock, Slayer, The Black Crowes en The Cramps. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn legendarische Rock & Roll verhalen.

Reden genoeg dus om vrijdag 27 maart Podium De Trucker te bezoeken. De voorstelling begint om 22.00, de deuren openen om 21.00 en de entree bedraagt 10 euro inclusief de eerste consumptie. Wees op tijd want tijdens de voorstelling is de deur dicht. Meer info op www.detrucker.nl.

Win kaarten
Stuur een e-mail naar bestuur@detrucker.nl en maak kans op kaartjes voor deze unieke avond.

Uit de krant