Gijs Staverman van Radio 2 komt plaatjes draaien in de tent.
Gijs Staverman van Radio 2 komt plaatjes draaien in de tent.

Programma Oranjevereniging Pijnacker bekend

Algemeen 493 keer gelezen

Pijnacker - De feestweken rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag staan weer voor de deur en Oranjevereniging Pijnacker pakt ook dit jaar weer groots uit. Niet alleen met een compleet programma op beide feestdagen, maar in de weken daaromheen is er, net als in andere jaren, weer veel te beleven in Pijnacker

Op zaterdagavond 25 april wordt gestart met een themafeest in de grote tent op het sportpark aan de Sportlaan. Vanaf 20.00 uur tot 0.30 uur kan jong en oud genieten van de muziek uit de jaren '80 en '90. Er zijn optredens van DJ Gijs Staverman met DJ Flo, de zangeressen Big, Black & Beautiful en de beste coverband van Nederland The Originals. Onder het motto 'Alles op verzoek' heeft deze band o.a. de festivals Zand en Vrienden van Amstel laten meebrullen met verzoeknummers. 

De tent zal net als in 2014 worden voorzien van een bijzondere bar, sfeervolle lichtzuilen en schitterende lichteffecten, zo laat de organisatie weten. Kaarten voor deze avond kan men vanaf donderdag 20.00 uur online kopen via de website www.oranjevereniging.org a 17,50 per stuk (excl. reserveringskosten). De kaarten zijn vanaf vrijdag 20 maart ook te koop bij sigarenmagazijn Het Moortje in de Stationsstraat in Pijnacker. Daar kosten de kaarten 17,50 per stuk.

Koningsdag avondfeest
Als de evenementen op Koningsdag bij de vijver en op het sportpark aan het einde van de middag stoppen, dan gaat  het feest op het Raadhuisplein in de avond juist  helemaal los.
Overdag zijn er o.a. de kinderspelen, rommelmarkt en paardenringsteken rondom het Raadhuisplein. En dat feest gaat  in de middag naadloos over in een geweldig Oranje-avondfeest met optredens van de Eppies en de feestband K-Beng. De toegang tot dit feest is helemaal gratis. 

Dance event
Op zaterdagavond 2 mei is de feesttent speciaal ingericht voor het Dance event. Na het succes van dit event in 2014 gaat de organisatie dit jaar een stapje verder. Zo zijn er optredens van Housje Boompje Beatje, Erick E, DJ Rashid met live optreden van percussionist Romeo en Billy the Kit als headliner. De gehele avond wordt begeleid door MC Mitch Crown zorgt er de hele avond voor dat het publiek wel mee moét jumpen, dansen, brullen...

Last but not least zal ook de winnaar van de DJ Contest - die de Oranjevereniging de afgelopen weken hield - aan het begin van de avond een optreden verzorgen. Kaarten voor deze avond kan men vanaf donderdag 20.00 uur online kopen via de website www.oranjevereniging.org a 17,50 per stuk (excl. reserveringskosten). De kaarten zijn vanaf vrijdag 20 maart ook te koop bij sigarenmagazijn Het Moortje in de Stationsstraat in Pijnacker. Daar kosten de kaarten 17,50 per stuk.

Nog veel meer Oranje activiteiten
Naast alle feestavonden zijn er natuurlijk ook dit jaar weer heel veel andere activiteiten van de Oranjevereniging Pijnacker. Deze starten al op 22 en 24 april met de toneelvoorstellingen. En als op zaterdag 25 april de grote feesttent wordt voorbereid op het 80's & 90's spektakel dan zal de Beatrixrun voor de 32e keer door Zuid Holland rijden. Met natuurlijk de sfeervolle aankomst om 16.45 uur op de Oostlaan, waar de rijders hopen dat veel inwoners hen komen binnen  zwaaien. 

Daarna hebben de leden van de Oranjevereniging slechts een dag de tijd om de Koningsdag voor te bereiden. Vanaf ca. 10.00 uur tot 18.00 uur is er op 27 april weer van alles te beleven op het Sportpark. Demonstraties, kermis en activiteiten voor jong en oud.

Nieuw is dit jaar een spetterende middag bij de vijver. Geen stuntwerk, variété of optredens op het drijvende podium, maar vertier voor iedereen die niet bang is voor een beetje water. De vijver is dit jaar een paradijs voor de jeugd vanaf ca. 6 jaar. Met Aquabubbles en speciale bootjes kunnen zij zelf het water op. Er zijn modelbouwboten om naar te kijken en om zelf mee te varen en er is een kabelbaan over het water. Deze heerlijke doe-middag bij de vijver is één van de vernieuwingen in het Oranje programma.

Het Raadhuisplein biedt op Koningsdag amusement voor jong en oud van 's ochtends vroeg tot middernacht. De seniorenmiddag is omgedoopt tot Hollandse meezingmiddag en wordt dit jaar gehouden op donderdag 30 april. En er kan die middag heerlijk worden meegezongen met liedjes van toen en nu. Nadat op 2 mei het 2e Dance event is gehouden in de grote feesttent zal er op dinsdagavond 5 mei speciale aandacht worden besteed aan 70 jaar bevrijding. Luchtballonnen, muziekkorpsen, oude legervoertuigen, een optocht, taptoe en vuurwerk zijn de ingrediënten van het laatste feest van de Oranjevereniging dit jaar. 

Het complete programma met alle data, tijden en details staat ook dit jaar weer te lezen in het full colour programmaboekje welke half april huis-aan-huis wordt verspreid in Pijnacker en omgeving. Meer informatie over alle activiteiten is ook te vinden op www.oranjevereniging.org.

Uit de krant