Afbeelding

Zwemspektakel in Hofbad met onder andere Ranomi Kromowidjojo

Regio 60 keer gelezen

Nootdorp - De voltallige Nederlandse topzwemselectie van de KNZB heeft toegezegd deel te nemen aan de tweede editie van The Hague Grand Prix. Daarmee verschijnen de  Olympische- en wereldkampioenen Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Inge Dekker voor het eerst aan de start in het Haagse Hofbad, aan de Ypenburgse Boslaan op de grens van Nootdorp en Den Haag.

Ook Ferry Weertman en Sebastiaan Verschuren uit de nationale selectie van de KNZB zijn van de partij. In totaal hebben 580 atleten uit 7 Europese landen ingeschreven. Net als vorig jaar zal ook de Nederlandse paralympsiche ploeg het Hofbad aandoen. The Hague Grand Prix kent een record aantal van 2.500 starts over drie dagen. Den Haags grootste zwemevenement, georganiseerd door Racing Club, begint vrijdag 20 februari om 17.00 uur.

De laatste finale is op zondag 22 februari 18.00 uur. Kaarten voor The Hague Grand Prix, vanaf 6 euro per sessie, zijn dagelijks verkrijgbaar aan de kassa van het Hofbad. Het Hofbad kent een capaciteit van 420 zitplaatsen. Meer info op www.racingclub.nl.

Side-events
Op zondag 22 februari wordt er in de pauze The Hague "mini" Grand Prix gezwommen. Een wedstrijd voor minioren 3-5, voor jongens en meisjes. Jongens minioren 6 kunnen starten in de reguliere wedstrijd op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Tijdens het weekend is er een Meet & Greet voor kinderen met de KNZB zwemtoppers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant