Afbeelding

24/7 SPORTSCHOOL KRIJGT VERGUNNING

Actueel 476 keer gelezen

BREKEND Nootdorp - Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft besloten toch een omgevingsvergunning te verlenen aan Anytime Fitness, om aan de Markt 1 in Nootdorp een sportschool te vestigen. De beoogde fitnesszaal ligt pal onder een appartementencomplex en bewoners hebben dan ook zeer teleurgesteld gereageerd op het besluit.

De sportschool zal zeven dagen in de week, 24 uur per dag, open zijn voor leden. “De aanvraag voor een vergunning om aan de Markt in Nootdorp, op de voormalige Rabobank locatie, een sportschool te vestigen heeft zoals gebruikelijk ter inzage gelegen. Tegen de vestiging zijn meer dan 100 zienswijzen ingediend. Uit de zienswijzen blijkt vooral dat omwonenden vrees hebben voor overlast, parkeren en geluidhinder”, legt een woordvoerster van de gemeente uit.

Politie adviseert positief
In het overleg met de ondernemer is volgens de gemeente overeenstemming bereikt over het treffen van afdoende maatregelen door de ondernemer om geluidhinder tegen te gaan. “Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar en is in de vergunning de voorwaarde opgenomen dat een sluitend toegangssysteem tot de Mercato garage met behulp van een pasjessysteem wordt gerealiseerd. Er is overdag en ’s avonds toezicht aanwezig. In de nachtperiode is er cameratoezicht”, zo laat de gemeente weten. In Nederland zijn er meerdere vergelijkbare sportscholen met dit 24/7 uur concept. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft met een aantal van deze gemeenten telefonisch contact opgenomen, en in geen van deze gemeenten waren klachten bekend over overlast. Ook de plaatselijke politie adviseert positief. De ondernemer en een afvaardiging van de omwonenden zijn mondeling op de hoogte gesteld van het besluit van het college. Zojuist zijn de ondernemer en alle indieners van een zienswijze schriftelijk geïnformeerd.

Zeer teleurgesteld
Bewoners van de Markt geven aan zeer teleurgesteld te zijn. Ze vrezen overlast en vreemde figuren in hun privé-parkeergarage, daarnaast is volgens het actiecomité een aanpassing van het parkeersysteem helemaal niet mogelijk: “De sportschool krijgt een vergunning onder de voorwaarde dat ze ledenpassen geschikt maken voor de parkeergarage en ook bewijzen dat het gedaan is. Wij hebben de gemeente heel duidelijk gemaakt dat dit niet gaat lukken. Ten eerste omdat je daarvoor toestemming nodig hebt van de Vereniging van Eigenaren. Ten tweede hebben wij al informatie dat het technisch wel mogelijk zou zijn, maar niet simpel en peperduur. Het gehele toegangssysteem moet vervangen worden. Misschien zelfs wel helemaal opnieuw aangelegd. Of er moet een apart tweede systeem aangelegd worden naast het bestaande. Onbetaalbaar. En wie krijgt dan de zwarte piet? De Vereniging van Eigenaren. Terwijl wij vanaf het begin iedereen gewaarschuwd hebben dat het niet mogelijk zou zijn om het systeem te veranderen”, zo zegt een actievoerster en bewoonster van de Markt.

De bewoners hebben een advocaat in de arm genomen en sluiten gerechtelijke stappen tegen het collegebesluit niet uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant