Afbeelding

VVD wil meer armslag om mensen aan het werk te krijgen

Actueel 34 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Donderdag wordt besloten over een groot aantal verordeningen waarin de gemeente vastlegt hoe zij de nieuwe taken op het gebied van werk, welzijn en zorg gaat regelen. Bij de Participatiewet is het de bedoeling dat niemand aan de kant van de lijn mag blijven staan.

De VVD vindt dat werk hebben de beste voorwaarde is dat mensen zelf keuzes kunnen maken. "Belangrijk dus om alle mogelijkheden te benutten", zegt Peter van den Heuij. De kritiek van de VVD richt zich bij de uitwerking van de verordeningen echter op twee onderwerpen.

"In de verordening om mensen naar een betaalde baan te brengen wordt een onderscheid gemaakt in twee doelgroepen, de doelgroep met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en een doelgroep met een korte afstand tot de arbeidsmarkt. Bij de voorzieningen die mogen worden ingezet wordt een onderscheid gemaakt welke voorzieningen aan welke doelgroep kunnen worden aangeboden. Inperkingen die maatwerk moeilijker maken", stelt Van den Heuij.

"In de verordening tegenprestatie is het begrip tegenprestatie zo geformuleerd dat de tegenprestatie niet mag zijn gericht op toeleiding tot de arbeidsmarkt en niet mag zijn bedoeld als re-integratie instrument. De VVD vindt het leveren van tegenprestaties juist een goede manier om ervaring op te doen en een goede opstap om aan werk te komen", zo schrijft men vandaag in een persbericht.

"Bij een aantal successen in de praktijk zien we dat een combinatie van inzet van instrumenten op het gebied tegenprestatie en re-integratie werkt. De VVD komt met wijzigingsvoorstellen om dat mogelijk te maken. De pijlen worden gericht op het college. In de Raad zal uiteindelijk moeten blijken of een meerderheid het VVD-initiatief zal ondersteunen", besluit Van den Heuij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant