Afbeelding

Brandweer blijft in eigen dorp

Actueel 62 keer gelezen

Pijnacker - "Het werkt niet", dat is de conclusie van Esther Lieben, regionaal brandweercommandant, over de nieuwe werkwijze om brandweermensen verplicht uit te zenden naar andere brandweerposten binnen de regio.

Lieben deed deze uitspraak gisteravond in de gemeenteraad na vragen van raadslid Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief. De partij van Hanneke maakt zich al jaar en dag zorgen over de brandweerzorg in Haaglanden. Door een bezuinigingsoperatie werden brandweermensen de afgelopen periode ook ingezet op kazernes buiten hun eigen woonplaats. Dit zorgde voor veel onrust en zelfs een leegloop op sommige posten.

"We draaien het terug", aldus Lieben. "Het is belangrijk dat brandweermensen binding hebben met hun eigen gemeente", zo vindt ze achteraf. Luister hieronder naar een reactie van Hanneke op het terugdraaien van de bezuinigingsmaatregel. "Dit is goed nieuws", aldus Hanneke die zegt dat ook de brandweermensen in Pijnacker-Nootdorp "zeer blij" hebben gereageerd op het laatste nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant