De container is alleen bestemd voor het anti-kraakpand, niet voor de bewoners van de Oranjehof, zegt Avalex. Wat nu?
De container is alleen bestemd voor het anti-kraakpand, niet voor de bewoners van de Oranjehof, zegt Avalex. Wat nu?

Ingezonden: Avalex vs. Oranjehof

Actueel 119 keer gelezen

Pijnacker - Bewoners van de Oranjehof in Pijnacker zijn de stinkende afvalberg voor hun deur meer dan zat. Maanden trokken ze naar eigen zeggen aan de bel bij afvalbedrijf Avalex, maar kregen geen respons. Een ingezonden brief en reactie van Avalex lees je hieronder.

Hallo,

Omdat ik helemaal niks bereik met mijn klacht bij Avalex over een veel te kleine vuilcontainer richt ik mij tot Telstar Online. Sinds een paar jaar woon ik in de Oranjehof in Pijnacker. Voorheen waren dit aanleunwoningen, maar nu wonen er deels jongeren en wonen er ook veel meer mensen, die meer afval met zich meebrengen.

De gemeenschappelijke vuilcontainer, die ook gebruikt wordt door anti-kraakbewoners van het Hofland, is echt veel te klein voor de hoeveelheid afval. Noodgedwongen zetten mensen hun vuilnis ernaast. Bij het legen van de container wordt alleen de container zelf geleegd maar niet het vuil ernaast weggehaald.

Als een paar bewoners naderhand de zakken die ernaast staan erin gooien, raakt de container al snel weer vol, zodat er wederom vuilniszakken naast de container worden gezet, waarna weer alleen de container wordt geleegd. Een gebed zonder eind dus, al krijg je eerder de neiging tot vloeken. Al maandenlang geklaagd bij Avalex en met mij ook andere bewoners maar er wordt niets aangedaan. Niks!

Met vriendelijke groet,

Bewoners Oranjehof

Machteld Woudenberg, communicatieadviseur bij Avalex, laat in een reactie het volgende weten:

Bij deze geef ik graag mijn reactie naar aanleiding van uw interesse over het afvalbeleid van het Oranjehof in Pijnacker. In augustus zijn er meldingen gemaakt van het illegaal bijplaatsen van afval bij de containers van het Oranjehof in Pijnacker. Gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft aan de verhuurder gevraagd de bewoners hierop aan te spreken. Dit heeft erin geresulteerd dat er sindsdien geen nieuwe meldingen van illegaal geplaatst afval zijn binnen gekomen.

Blijkbaar is er momenteel wederom sprake van illegale bijplaatsingen. De gemeente zal de verhuurder hiervan op de hoogte stellen en mogelijk handhaving inzetten. Omdat er geen sprake is van capaciteitsgebrek van afvalcontainers kan Avalex de situatie niet veranderen.

Met vriendelijke groet,

Machteld Woudenberg
Communicatieadviseur

Update 15.32 uur. Avalex meldt dat bewoners überhaupt geen gebruik mogen maken van de container.

Nu nog mooier. De containers zijn bestemd voor de antikrakers en niet voor bewoners van de Oranjehof, meldt Avalex in onderstaande mail. Geen idee waar wij ons afval dan moeten laten, zeggen de bewoners.

From: Info@avalex.nl

Wij hebben uw melding ontvangen. Hierover kan ik u het volgende melden:

Het probleem is bekend bij de gemeente. ’t Hofland wordt nu bewoond door anti-kraak. Met de beheerder van het complex (adhoc) over het gebruik van de container afspraken gemaakt. Anti-kraak houdt o.a. toezicht.

De containers zijn bestemd voor de bewoners van ’t Hofland en niet voor de bewoners van Oranjehof. Er worden dan ook geen extra containers geplaatst. Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Klanten Contact Centrum Avalex

Update 15.56 uur. Absurd natuurlijk. Telstar Online belt even met de persafdeling van Avalex.

Waar moeten de bewoners van het Oranjehof dan heen met het afval? Wel, het wordt as we speak tot op de bodem uitgezocht.

Update 14 november, 11.54 uur. Nog niets vernomen van Avalex. mailtje gestuurd naar de persafdeling.

Update 14 november, 15.27 uur: OPGELOST! 

Avalex, de handhaving en verhuurder zullen de situatie de komende periode in de gaten blijven houden en monitoren.
De containers zal Avalex vaker legen. Op deze manier kunnen zowel de bewoners van ’t Hofland als het Oranjehof gebruik maken van de containers.
Bijgeplaatste zakken worden tijdelijk meegenomen totdat de juiste ledigingsfrequentie is bepaald.

Wij zullen de bewoners die contact met ons hebben gezocht, informeren over deze aanpak.
We gaan er vanuit dat hiermee de problemen spoedig zijn opgelost.

Met vriendelijke groet,

Marijke de Vries
Communicatieadviseur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant