Afbeelding

Mogelijk extra beveiliging bij intocht

Actueel 112 keer gelezen

Pijnacker - Hulpsinterklaas Walter Vermeer heeft aan Omroep West een interview gegeven over de bedreigingen aan zijn adres. Hij kreeg zelfs een anonieme brief bezorgd.

Zijn intochtcomité, Stichting Sint In Pijnacker (SIP), besloot om dit jaar, naast de traditionele zwarte Pieten, ook met drie anders-gekleurde Pieten aan te komen. De reacties van dorpsbewoners op een open brief van de hulpsint zelf waren niet van de lucht.

Walter wordt niet alleen via Facebook bedreigd, maar kreeg ook een brief bezorgd: ‘Daar stond op dat ik een mes in mijn rug kreeg en dat ik zo’n zwakke rug had dat ik het toch niet zou voelen,’ vertelt Vermeer aan de regionale omroep. Het comité hoopt dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp extra beveiliging gaat inzetten tijdens de intocht.

In Pijnacker is de intocht op zaterdag 22 november. De verwachting is dat Sinterklaas rond 11.00 uur aankomt met de Randstadrail in Pijnacker-Centrum. Na een rondtoer komt de stoet rond 12.00 uur aan op het Raadhuisplein.

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp was donderdagmorgen niet in de gelegenheid een reactie te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant