Afbeelding

Delfland betrapt tuinder uit Delfgauw

Actueel 40 keer gelezen

Delfgauw - Afgelopen weekend heeft Delfland een illegale lozing op het oppervlaktewater in de polder van Delfgauw aangetroffen. Dankzij meetapparatuur in het water werd de glastuinbouwondernemer op heterdaad betrapt. Dat bevestigt het Hoogheemraadschap vandaag aan Telstar Online.

Tegen de overtreder is inmiddels proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast worden afspraken gemaakt over maatregelen om lozingen in de toekomst te voorkomen. Met gebruik van mobiele meetapparatuur kan een aantal parameters voor waterkwaliteit 24 uur per dag worden gemeten. De gegevens zijn op afstand te volgen door medewerkers. Op deze manier konden de toezichthouders de lozing lokaliseren en de overtreder op heterdaad betrappen.

In deze periode van het jaar is Delfland extra alert op lozingen door de glastuinbouwsector. Dit is namelijk de periode van teeltwisseling. Veel bedrijven wisselen van teelt en maken het watersysteem schoon. Dit kan leiden tot ongewenste lozingen.

Delfland wil vervuiling van het water voorkomen en streeft naar schoon water in sloten en vaarten. Gewasbestrijdingsmiddelen zijn slecht voor het watermilieu en horen dus niet in de sloot. In de afgelopen jaren zijn de glastuinbouwbedrijven aangesloten op het riool. Desondanks treft Delfland nog regelmatig hoge concentraties gewasbeschermingsmiddelen aan. In een aantal polders zijn de waarden dermate hoog dat deze extra onze aandacht hebben. Hier worden tijdens kantooruren, maar ook op onverwachte tijdstippen intensieve opsporingsactiviteiten uitgevoerd.

Mocht u een vermoeden hebben van een niet toegestane lozing of ons op enige wijze kunnen bijstaan naar het herleiden van een mogelijke bron, dan kunt hiervoor contact opnemen met het Meldpunt. Telefoon (015) 270 18 88 of via de website www.hhdelfland.nl/meldpunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant