Afbeelding

Lions halen 38.100 euro op

Actueel 53 keer gelezen

Nootdorp – Het jaarlijkse benefietdiner van de Lions Nootdorp-Pijnacker heeft dit jaar 38.100 euro opgeleverd. Tijdens de Italiaanse avond, La Notta dei Leoni, in restaurant Van der Valk Nootdorp-Den Haag gaven meer dan 275 mensen grif hun laatste spaargeld uit aan het goede doel voor 2014, de Stichting Stop Hersentumoren.

Lokaal boegbeeld van de Stichting, Richard Bijl, was samen met zijn vrouw ook aanwezig. Hij presenteerde het eerste exemplaar van de naaktenmannenkalender, gemaakt door Victor van Leeuwen waarop twaalf bekende dorpelingen prijken, aan de voorzitster van de Stichting Stop Hersentumoren, Klaske Hofstee. Ook zij en haar man, Nico Faaij, net als Richard de bezitter van hersentumoren, waren overweldigd door de enorm hoge opbrengst.

“Wij zijn meer dan trots op al deze betrokken mensen en bedrijven in de omgeving van Richard. Dit geld gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek hoe we die complexe hersentumoren nu toch aan gaan pakken. Vaak is de Stichting Stop Hersentumoren de eerste die een succesvol onderzoek een start geeft waarna de grote jongens als KWF het overnemen”, aldus de intens blije voorzitster die voor de gelegenheid een T-shirt met een print van ‘schone’ hersenen had aangetrokken.

De Lions zijn na jaren mossels geserveerd te hebben een andere weg ingeslagen en maken vanaf nu een reis door de wereld. President Willem Kamerman heeft nog niet losgelaten welk land er volgend jaar culinair bezocht zal worden. Gastheren Steven de Frel en Robbie Dröge spraken van een zeer succesvolle avond en namen gelijk de gelegenheid te baat om alle sponsors en hoofdsponsor Zabawas enorm te bedanken. Het bestuur van de Lions hopen met deze financiële tegemoetkoming een klein stapje gezet te hebben om hersenkanker kansloos, of in ieder geval meer chronisch te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant