Afbeelding

Pijnacker nu al onder de pekel

Actueel 161 keer gelezen

INGEZONDEN - Begin vorige week had het er verdacht veel van weg dat de wegen in de omgeving van het dorp waren gepekeld. De weg was tenminste flink wit uitgeslagen.

Ik dacht nog even dat ik het niet goed had gezien. Het was immers een graad of 20. Maar vrijdag bleek van wel. Ik viel bijna van mijn (auto)stoel van verbazing toen ik rond de middag op de rondweg rond Nootdorp een strooiwagen tegenkwam. In vol bedrijf! En dat bij een temperatuur van 18 graden boven nul. Snel nog even de weersvoorspellingen er op nagekeken. Daar schoot ik ook niet veel mee op. Voor de dagen volgend op de komst van het ‘strooigoed’ lag zelfs de nachttemperatuur nog zo’n 10 graden boven het vriespunt. Preventief strooien leek dus volstrekt overbodig.

Daarop maar even gebeld met Rijkswaterstaat om te vragen of er misschien een overspannen medewerker met een strooiwagen vandoor was. De waarheid bleek iets anders: Rijkswaterstaat wilde de strooiapparatuur en het strooimengsel testen. Waarschijnlijk om te kijken wat zout doet bij droog weer en zomerse temperaturen. En de dienst vond de wegen rond Pijnacker kennelijk bij uitstek geschikt voor dit bijzondere experiment. Op mijn vraag of het testen (uit kostenoogpunt, maar ook uit milieuoverwegingen) niet beter tot een wat kleiner stuk weg beperkt had kunnen worden, was het antwoord: ‘Dat is misschien wel een goed idee. We nemen het mee in onze beschouwingen.’ Hopelijk hebben ze nog zout genoeg over voor het moment dat het echt winter wordt...

Frank den Hoed

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant