Afbeelding

Muziekschool daagt gemeente voor de rechter

TelstarTV 60 keer gelezen

TELSTAR TV De Muziekschool van Pijnacker legt zich niet neer bij een besluit van het College van B&W van Pijnacker-Nootdorp waarin een vergunning wordt geweigerd voor nieuwe huisvesting. Volgens De Muziekschool wordt daardoor haar voortbestaan op het spel gezet. Het proces tegen de gemeente dient op vrijdag 29 augustus voor de rechtbank van Den Haag.

Door de kaalslag van het gemeentebestuur op cultureel gebied waartoe het vorige College van B&W dit jaar besloot, vervalt ook een subsidie voor De Muziekschool. Deze kan daarom de huur van een gemeentelijk ruimte niet meer opbrengen. Het bestuur van De Muziekschool heeft lang gezocht naar vervangende ruimte die wel betaalbaar is. Die is gevonden in een pand aan de Vlielandseweg, waarin sinds kort met gemeentelijke toestemming een sportschool gevestigd is. Maar de gemeente wil voor de huisvesting van De Muziekschool geen vergunning verlenen omdat ze de verkeerssituatie voor leerlingen niet veilig genoeg acht.

Het bestuur van De Muziekschool vindt deze argumentatie uit de lucht gegrepen. Bestuurder Agnes Mélis van de Muziekschool: “Vlakbij de nieuwe locatie is nota bene een beveiligde oversteekplaats! De gemeente schijnt bang te zijn dat kinderen als ze zijn overgestoken een stukje op de stoep gaan fietsen, maar daar zullen de ouders en docenten heus wel tegen waarschuwen. Het is bizar dat vanwege deze onbewezen stelling het muziekonderwijs in Pijnacker om zeep wordt geholpen. De gemeente groeit in inwonertal, maar de culturele voorzieningen lopen door blind bezuinigen razendsnel achteruit.”

Zij voegt hieraan toe dat in buurgemeenten gemeentebesturen juist behulpzaam zijn bij het behouden van culturele en sportinstellingen, ook als er bezuinigd moet worden. Zij hoopt dat de bestuursrechter de gemeente terugfluit: “Anders is het met De Muziekschool, die sinds jaar en dag de culturele ontwikkeling binnen onze gemeente met veel ambitie ondersteunt, binnenkort gedaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant