Afbeelding

Bloemist woest, Carnaval en ‘Mamacafé’

TelstarTV 89 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De bekende bloemist Ingrid Cramer van Fleurettes Creation & Decoration in Nootdorp is woedend. Al meer dan een jaar trekt ze aan de bel bij allerlei instanties omdat volgens haar de verkeersveiligheid ernstig in het geding is. Voor de camera van TelstarTV doet Ingrid radeloos haar verhaal.

De Nootdorpse bloemvrouw kreeg het zelfs aan de stok met twee opsporingsambtenaren van de gemeente toen zijn een obstakel op de weg plaatste om fietsers en automobilisten minder snel te laten rijden door het winkelcentrum. De gemeente laat in een reactie op onze tv-uitzending het volgende weten: “De weg waaraan de bloemenwinkel gevestigd is, is een openbare weg. Er mag inderdaad gefietst worden en er mogen auto’s rijden. De weg moet vrij toegankelijk zijn voor hulpdiensten, maar ook bijvoorbeeld voor geldwagens. Obstakels zoals bloembakken op de openbare weg zijn onacceptabel en kunnen zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Wij hebben geen signalen – anders dan die van mevrouw Cramer – dat het op die plek gevaarlijk is voor haar klanten. Wel weten we dat er soms auto’s de straat in rijden vanaf de Renbaan, ondanks dat dat verboden is. We zijn natuurlijk altijd bereid om het gesprek nog eens aan te gaan over verbetering van de verkeersveiligheid. Dat is en blijft voor de gemeente een belangrijke zaak.”

Verder in TelstarTV: Het is bijna weer carnaval! Is Nootdorp al een beetje in de stemming of willen onze dorpsgenoten aan hun lijf geen polonaise? Wij gingen de straat op en vroegen het op de man af: Bent u al klaar voor het naderende carnavalsgeweld? Brenda de Wit van het lokale jeugd- en jongerenwerk spreekt daarnaast uitgebreid over jonge moeders, of wel tienermoeders. In onze gemeente worden deze meiden opgevangen in een speciaal ‘Mamacafé’. Brenda probeert met haar team de moeders en kinderen zo goed mogelijk te informeren en waar nodig op weg te helpen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant