Afbeelding

Ladiesrun dwars door het Oostland

Algemeen 47 keer gelezen

Lansingerland – Naast grote steden als Rotterdam, Nijmegen en Goes heeft nu ook het Oostland een Ladiesrun. Een hardloopwedstrijd speciaal voor de vrouw. Een loop om dames te stimuleren om de hardloopschoenen aan te trekken en op zaterdag 24 mei te gaan lopen door het mooie natuurgebied Groenzoom.

Initiatiefnemers van deze wedstrijd zijn Elzelien van Zwienen van ECB Sport, een sportvereniging voor vrouwen en Marloes Nuijten van vliegendevrouwen.com, een website speciaal voor de hardlopende vrouw. “Meestal staan de mannen met een hardloopwedstrijd in de schijnwerpers omdat ze over het algemeen eerder die finishlijn passeren dan wij, vrouwen. Met een Ladiesrun wint uiteraard altijd een vrouw en krijgt zij de waardering die ze verdient.”

Deelneemsters kunnen kiezen tussen de afstanden 5km en 10km en zullen starten vanaf pannenkoekenrestaurant de Soete Suikerbol in Pijnacker. Het parcours voert door het kersverse natuurgebied Groenzoom: een groot gedeelte door Pijnacker, maar ook een deel Berkel en Rodenrijs. “Wij komen beiden uit Berkel en Rodenrijs en wilden eens een Ladiesrun organiseren waarvoor dorpsdames niet per se naar de grote stad hoeven. Al snel kwamen we op het idee om de route door het Groenzoom te laten lopen. Het is prachtig lopen; net nieuwe, geasfalteerde fietspaden, schattige bruggetjes, heel veel groen en mooie watertjes. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd.”

De wedstrijddag zal in het teken staan van ‘Gezondheid’. “Onderweg wordt water uitgedeeld, de Soete Suikerbol zal ons die dag een keer niet voorzien van een lekkere pannenkoek, maar een verrukkelijke smoothie en de dames krijgen een fijne, healthy goodiebag mee naar huis. De vrouwen kunnen bij hun inschrijving aangeven of zij willen doneren een Villa Joep, een stichting die zich inzet voor kinderen met neuroblastoomkanker.” Van Zwienen en Nuijten hopen zoveel mogelijk loopsters in Lansingerland, Oostland en daarbuiten aan de start te zien op zaterdag 24 mei. “Wij willen vrouwen motiveren om te sporten en het beste uit zichzelf te halen. Lopen is heerlijk: je krijgt er zelfvertrouwen van, voelt je energieker en kunt af en toe een extra stukje (pure) chocolade nemen!”

De inschrijving zal spoedig openen, maar wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom de Ladiesrun Oostland? Volg hen op Facebook: facebook.com/ladiesrunoostland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant