Afbeelding

Russisch Kerstconcert Oeral Kozakkenkoor

Algemeen 158 keer gelezen

LEZERSACTIE Pijnacker - Journalist en theaterproducent Henk van der Meijden zei ooit: “Het Oeral Kozakkenkoor bezorgt me iedere keer weer kippenvel; als het koor Stille Nacht inzet, waan je je honderd jaar geleden”.

Het Oeral Kozakkenkoor, dat onder leiding staat van de bekende televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak, verzorgt op 22 december het traditionele Kerstconcert in Russische sfeer.

Het gerenommeerde, uit ruim 30 zangers bestaande mannenkoor brengt u in Kerststemming door het zingen van gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het Oude Rusland, afgewisseld met Russische en Oekraïense Kerstliederen. Dit gebeurt deels onder begeleiding van originele Russische instrumenten.

Het Oeral Kozakkenkoor is in Pijnacker-Nootdorp niet onbekend. In de loop der jaren werden optredens verzorgd in de Dorpskerk, in de H. Joannes de Dooper en de Bartholomeuskerk. Enkele zangers zijn uit Pijnacker-Nootdorp afkomstig.

Zondag 22 december 14:30 uur in Scheveningen, Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 235,
m.m.v. Oekraïens ensemble Uzory
Kerk open om 14:00 uur.
Toegangsprijs € 17,50 p.p.

Kaarten zijn te bestellen op de website van het koor: www.oeralkozakkenkoor.nl of telefonisch op 06-12 47 88 09.

In het kort
Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment dat in 1924 door de oud-Kozak Andrej Scholuch in Parijs heropgericht werd en in 1974 in Nederland werd voortgezet door Nicolaj Romanowitz Bessalov. In 2012 kreeg het koor de status van officiële vertegenwoordiging van de Oeral Kozakkengemeenschap met de benoeming van een Ataman (hoofdman) voor Nederland.

Het folkloristisch ensemble Uzory is afkomstig uit het Oekraïense Nikolaëv. De zes leden van de groep zijn muzikale virtuozen die studeerden aan de conservatoria van Kiëv en Odessa.
Zij bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaika, bayan (knopaccordeon), fluit en een variatie aan slaginstrumenten. Hun repertoire bestaat uit Russische en Oekraïense folklore, klassieke muziek en ook jazz.

Lezersactie
Voor de lezers van de Eendracht worden 2x2 vrijkaarten weggegeven. Stuur vóór zaterdag een e-mail aan mail@oeralkozakkenkoor.nl met daarin uw motivatie en uw volledige naam en adres. Onder de inzenders worden de kaarten verloot. De winnaars ontvangen per e-mail bericht.

Uit de krant