Afbeelding

Vragen GBPN over vergoeding 2006

Actueel 88 keer gelezen

Pijnacker - Fractievoorzitter Geurt Visser van de partij Gemeentebelangen (GBPN) stelt morgen vragen over de uitgekeerde schadevergoeding aan slachtoffers van de Oranjerellen in 2006.

Visser en zijn manschappen lijken het niet eens te zijn met de gang van zaken en scharen zich achter de politie: “Heeft u ook een schadevergoeding uitgekeerd aan de politiemensen die hun werk uitvoerden in moeilijke omstandigheden en gewond zijn geraakt? Zo nee, waarom niet”, schrijft Visser aan de burgemeester. Gemeentebelangen vindt dat de burgemeester met het uitkeren van de schadevergoeding politiemensen heeft laten zakken en dat hij een precedentwerking heeft veroorzaakt.

Zaterdag 6 mei 2006
Tijdens keihard onnodig ingrijpen door onder andere het Parate Peloton, een toen nog vrij nieuw middel van Politie Haaglanden, raakten veel jonge feestvierders gewond door klappen en hondenbeten. Het dorp was destijds weken in rep en roer. Meerdere agenten moesten voor de rechter verschijnen voor buitenproportioneel gedrag.

Materiële en immateriële schade
Na ruim zeven jaar overeenstemming is bereikt tussen de gemeente en zeven inwoners van Pijnacker-Nootdorp die schade hebben geleden door de onregelmatigheden die hebben plaatsgevonden na de Oranjefeesten in mei 2006. "De schade van deze inwoners van Pijnacker-Nootdorp had met name betrekking op materiële en immateriële schade ten gevolge van de confrontatie tussen hen en de politie tijdens de onregelmatigheden. De gemeente heeft aansprakelijkheid niet erkend, maar toch besloten om de betrokkenen voor een deel schadeloos te stellen om een streep te kunnen zetten onder dit langlopende dossier", zo meldde woordvoerster Ester Weststeijn van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant