Afbeelding

Bomen Balij door wind geveld

Actueel 53 keer gelezen

Nootdorp - Tijdens de storm van eind oktober en de storm van afgelopen donderdag zijn in het Bieslandse Bos en De Balij heel wat bomen omgewaaid. Er zijn met name veel populieren door de storm geveld. Dit is voor Staatsbosbeheer aanleiding om groot onderhoud te plegen in deze bossen tussen Delft en Zoetermeer.

Een deel van de omgewaaide bomen is al snel na de storm opgeruimd. Vanaf komende week worden de zwaarst getroffen bosvakken verder aangepakt. Hier worden alle populieren weggehaald. De storm heeft laten zien dat de bomen niet sterk genoeg zijn om een flinke storm te doorstaan. Staatsbosbeheer haalt ze daarom uit voorzorg weg. Door deze bomen weg te halen komt er bovendien ruimte voor jonge bomen. De stammen worden afgevoerd en verwerkt in onder andere vezelplaten.

Door werkzaamheden kan er overlast ontstaan op de wandelpaden. Voor de veiligheid worden paden waar nodig tijdelijk afgesloten. Dit staat dan altijd duidelijk aangegeven. Ook zullen er tijdens de werkzaamheden vrachtwagens en trekkers door het bos rijden. Na de afvoer van het hout zullen de paden zo spoedig mogelijk worden hersteld. Tijdens een flinke storm eind oktober gingen maar liefst 75 bomen om in het gebied bij de Nootdorpse Dobbeplas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant