Afbeelding

Regio vreest voor Bulgaren en Roemenen

Actueel 52 keer gelezen

Regio - Rotterdam en Den Haag zijn van plan migranten extra te controleren op hun verblijfplaats. Bij twijfelachtige situaties willen de gemeenten geen burgerservicenummer (BSN) afgeven, waardoor werken onmogelijk wordt. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag.

De steden zijn bang voor een toename van overlast door Roemenen en Bulgaren die vanaf volgend jaar vrij toegang hebben tot de arbeidsmarkt. De vrees is dat veel migranten samen in een te klein huis gaan wonen en dan overlast gaan veroorzaken. De twee steden hebben nu al de handen vol aan overbewoning door vooral Polen, die vaak ook nog eens worden uitgebuit.

Om die reden gaan ze van iedere migrant die hier straks komt werken de verblijfplaats controleren en of er niet al anderen wonen op het opgegeven huisadres. Bij twijfel krijgt de migrant geen burgerservicenummer. NRC Handelsblad besteedt deze week uitgebreid aandacht aan dit onderwerp: vandaag een vraaggesprek met minister Asscher van Sociale Zaken. Later in de week: verhalen over Roma, de uittocht uit Bulgaarse dorpen en over Nederlanders die garen spinnen bij de immigratie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant