Saskia zoekt speelgoed en kleding.
Saskia zoekt speelgoed en kleding.

Gezocht: speelgoed en kleding!

Actueel 84 keer gelezen

Nootdorp - Op 23 december deelt de Stichting met Zuid (een Rotterdamse organisatie die 135 gezinnen van voornamelijk voedsel voorziet) kerstpakketten uit aan gezinnen die niet of nauwelijks kunnen rondkomen.

"Om de kinderen uit deze gezinnen een kerstcadeautje te kunnen geven, roep ik iedereen op om gebruikt (maar goed!) speelgoed en tweedehands kleding bij mij in te leveren, dan zorg ik, samen met een klein aantal vrijwilligers, dat de spullen op 20 december naar Rotterdam gebracht worden. Er is vooral behoefte aan buitenspeelgoed zoals ballen, springtouwen of stoepkrijt. Het is bestemd voor kinderen van 4 maanden tot 17 jaar, dus alle maten kleding zijn welkom", schrijft lokale PvdA-vrouw Saskia Kleewein op haar site.

"Graag vertel ik hier hoe het zo is gekomen... Afgelopen weekend heb ik tweedehands speelgoed van mijn kinderen op Marktplaats te koop gezet. En dat ook gemeld op Twitter. Toen kreeg ik als reactie: “zou het niet leuk zijn ze te doneren voor kinderen die geen Sint kunnen vieren?” Dat is natuurlijk een heel goed idee. En al snel had ik, ook via Twitter, de Stichting met Zuid gevonden. Ik kan natuurlijk met één tas speelgoed en één tas kleding naar Rotterdam rijden. Maar er zijn in Nootdorp en Pijnacker e.o. vast meer mensen die tweedehands speelgoed en/of kleding over hebben. En dan brengen we een hele auto vol!"

Mijn simpele oproep: heb je iets te doneren, neem dan contact op via saskia@kleewein.nl, 070-8892887 of 06-18125518. Breng het bij ons en wij zorgen dat kinderen in Rotterdam Zuid een onverwacht extraatje krijgen met Kerstmis. Inleveren kan tot uiterlijk woensdag 18 december!

"Alvast hartelijk bedankt voor het meedoen en het rondbazuinen! Je kunt dit bericht eenvoudig delen via de sociale media", aldus Saskia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant