Afbeelding

Drie woninginbrekers aangehouden

Actueel 30 keer gelezen

Delfgauw - De politie hield maandag 2 december drie verdachten aan voor inbraak in een woning aan de Zuideindseweg in Delfgauw en is op zoek naar getuigen.

In de avond kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Zuideindseweg. De daders zouden zijn overlopen door de bewoners en waren inmiddels weggerend.

Agenten die poolshoogte namen, troffen een niet afgesloten auto in de buurt aan, die daar niet thuishoorde en diverse goederen uit de woning die klaar stonden om te worden meegenomen. Onderzoek in de omgeving, waarbij de speurhond werd ingezet, leidde in eerste instantie niet tot aanhoudingen. Bijna drie uur na de inbraak controleerden agenten een auto die opvallend rijgedrag vertoonde. Twee van de inzittenden van deze auto hadden een link met de auto die in de buurt direct na de inbraak was aangetroffen. De politie hield de drie inzittenden, 21 en 23 jaar oud uit Zoetermeer en een 18-jarige Hagenaar, aan. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp onderzoekt de inbraak in de woning en de betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten.

Iets gezien?
Omdat er tussen het tijdstip van inbreken en de aanhouding van de drie mannen behoorlijk wat tijd zit zou iemand daar in de polder misschien iets opvallends of verdachts kunnen hebben gezien. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar getuigen. Zij zijn te bereiken via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Korpsprioriteit woninginbraken
De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant