Afbeelding

Fusie paardenclubs een feit

Actueel 48 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs werd de eerder aangekondigde fusie tussen paardrijvereniging Het Blauw Gele Vendel uit Pijnacker-Nootdorp en de Oldebarneveltruiters uit buurgemeente Lansingerland een feit.

Voortaan gaan beide verenigingen samen verder onder de naam Het Blauw Gele Vendel. Alle bestaande activiteiten worden samengevoegd en het bestuur bestaat nu uit leden van beide verenigingen. Om nog wel de geschiedenis in naam voor te laten bestaan zal het regionaal zeer bekende concours hippique op ”De Berg" in natuurgebied De Rottemeren blijven bestaan onder de naam: “Concours Hippique Oldebarnevelt”.

Het Blauw Gele Vendel is lange tijd met de gemeente en andere belanghebbenden in gesprek geweest om een oplossing te vinden voor het feit dat de huidige accommodatie zal moeten wijken voor de komst van de wijk Ackerswoude. Tijdens deze gesprekken zijn ook verkenningen geweest om de toekomst van de vereniging verdere kracht te geven. Op dat moment zijn de besturen van beide verenigingen met elkaar in gesprek gekomen en bleek dat de Oldebarneveltruiters een aantal jaren eerder in eenzelfde situatie heeft gezeten. Daar is destijds de accommodatie uiteindelijk door onteigening verloren gegaan.

Door deze fusie ontstaat er een nieuwe gezamenlijke vereniging die een regiofunctie zal vervullen voor beide gemeenten. Doelstelling blijft onverminderd om de paardensport voor jong en oud mogelijk te maken, en een alternatief te bieden ten opzichte van meer commerciële alternatieven. Leden verzorgen zelf de paarden, pony’s en accommodatie.

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor nieuwbouw van een accommodatie precies op de gemeentegrens, direct aan de nieuwe randweg die de N470 aan het industrieterrein De Boezem zal verbinden. Een accommodatie die dus zowel per fiets als per auto goed en veilig te bereiken is vanuit beide gemeenten. Oplevering wordt verwacht in 2014. Het Blauw Gele Vendel kijkt weer uit naar een gezonde - gezamenlijke - toekomst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant