Foto: Marvin Hake
Foto: Marvin Hake

Ingezonden: Geen punt van aandacht?

Actueel 94 keer gelezen

Pijnacker – Onlangs vond er op de Katwijkerlaan weer een heftige aanrijding plaats tussen een automobilist en een scooterrijdster. Dorpsgenoot Martin Vink luidt de noodklok.

Graag zou ik de aandacht willen vestigen op het feit dat er in de afgelopen twee jaar minstens vier aanrijdingen zijn geweest op de Katwijkerlaan in Pijnacker. Het gaat vrijwel altijd tussen een bromfiets/scooter en een auto die afslaat van de weg om een privéterrein op te draaien. Ik ben zelf getuige geweest van een botsing ter hoogte van de sauna. De jongen in kwestie vloog een knap eind door de lucht, hij had geluk en is ditmaal goed terecht te komen.

Toen ik de politie vervolgens vroeg waarom de brommers niet op de rijbaan kunnen in plaats van op het fietspad, haalde hij zijn schouders op. ‘’Dat is niet aan mij’’, zei hij. We moeten kennelijk wachten tot de eerste dode valt voor er iemand wakker wordt. Ook de gemeente vindt het geen punt van aandacht. Als de kosten van de hulpdiensten doorberekend zouden worden aan de verantwoordelijken van de weg, zou het wel anders gaan ben ik bang.

Martin Vink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant