Afbeelding

'Verkooptruc' domeinnamen

Actueel 58 keer gelezen

Delfgauw - Een nog onbekend persoon heeft woensdagmorgen contact gezocht met een bedrijf in Delfgauw om een domeinnaam aan te smeren.

Medewerkers van het bewuste bedrijf vertrouwen de handelswijze niet en slaan dan ook via Telstar Online alarm. “Vanmorgen zijn wij gebeld door iemand die zich uitgaf als een medewerker van SIDN en vertelde dat iemand een domeinnaam met onze bedrijfsnaam wilde registreren. Het is gewoon een verkooptruc.” De mogelijkheid bestaat dat meer bedrijven in Pijnacker-Nootdorp de komende periode gebeld zullen worden. U bent dus gewaarschuwd!

Reactie SIDN: "Helaas vinden deze praktijken nog steeds plaats. Daarom willen wij u nogmaals waarschuwen voor bellers die bijvoorbeeld beweren dat de .eu-variant van uw .nl-domeinnaam door een ander is aangevraagd. Zij bieden u aan deze variant alsnog te registreren en vragen daar een hoog bedrag voor. De namen waaronder de fraudeurs bellen, wisselen. Het lijkt bovendien voor te komen dat men zich uitgeeft voor SIDN-medewerkers. De organisaties versturen ook onterechte aanmaningen met verwijzingen naar incassobedrijven. Wij raden u aan u daar niet door te laten intimideren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant