Afbeelding

Pijnackernaar wint Gusta van Bavelprijs

Actueel 289 keer gelezen

Leiden - De juiste studie kiezen. Een moeilijke opgave voor veel scholieren. Ook onze lokale Sven Hogervorst heeft dat ervaren. Om studenten en scholieren te helpen bij hun studiekeuze en studieloopbaan, richt hij daarom zijn eigen bedrijf op: Be You. Op donderdag 17 oktober heeft de student HRM van Hogeschool Leiden daarmee de Gusta van Bavelprijs gewonnen.

De Gusta van Bavelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student die ambitie en durf toont, patroondoorbrekend kan denken, en omgevingsbewust is. Al deze aspecten zijn aanwezig bij Sven. Met de oprichting van Be You pakt Sven een herkenbaar probleem aan, waar nog geen goede oplossing voor is gevonden. De jury heeft er alle vertrouwen in dat zijn plan goed kan werken, zeker omdat hij van dezelfde generatie is. Bovendien beseft hij "dat mensen door samen te werken meer kunnen bereiken dan in hun eentje. Dat hij dat op deze leeftijd al weet, en weet te gebruiken, is heel bijzonder." De jury moedigt hem aan om zijn plannen verder te concretiseren.

Over Sven Hogervorst
De Pijnackernaar werd door zijn docent genomineerd vanwege zijn ambitie en motivatie om alles uit zijn studie en het leven te halen, maar ook om anderen te helpen dezelfde passie en ambitie te vinden. Op dit moment is Sven tweedejaarsstudent, en besteedt hij zijn vrije tijd onder andere aan het oprichten van zijn eigen bedrijf.

Studiekeuze
“Erg veel mensen maken een verkeerde studiekeuze of hebben moeite met het maken van een studiekeuze. Dat leidt tot stress, oplopende kosten, ontevredenheid en soms zelfs depressie," vertelt Sven.

Be You
"Be You helpt mensen bij talentontwikkeling, het maken van keuzes en het vinden van hun 'roeping'. Be You wil mensen helpen om gelukkig én succesvol te worden." Wanneer mensen een studie kiezen/werken vanuit Passie, Talent en Authenticiteit (de drie pijlers van Be You), denkt Sven dat men het meest ‘fortunated’ wordt. Oftewel: gelukkig én succesvol. Be You is momenteel nog in ontwikkeling. De verwachting is dat scholieren en studenten vanaf begin 2014 hier terecht kunnen voor hulp en begeleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant