Afbeelding

Programmabureau warmte koude opgericht

Actueel 82 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente bundelt de krachten om de duurzame warmte te versnellen, met name in de glastuinbouw. Wethouder José van Egmond heeft als voorzitter van de Greenport Westland- Oostland samen met 22 publieke en private organisaties de ‘Samenwerkingsovereenkomst duurzame warmte en koude Zuid-Holland’ ondertekend.

Met de samenwerking maken de partijen duidelijk dat het warmtegebruik een grote verduurzamingsslag kan maken. Doel is in 2020 maar liefst 20 petajoule (7 maal de warmtebehoefte van de Pijnacker-Nootdorpse glastuinbouw) aan duurzame warmte gerealiseerd te hebben.

Programmabureau warmte koude Zuid-Holland
Belangrijk onderdeel van de samenwerking is de oprichting van het Programmabureau. Dit verbindende bureau gaat lokale warmteprojecten uit onze regio procesmatig en financieel ondersteunen. Het bewaakt de voortgang en stimuleert de innovatie die nodig is om de haalbaarheid van projecten te vergroten, zodat business cases ontstaan die banken kunnen financieren.
Daarnaast zorgt het Programmabureau voor de ontsluiting van bestaande kennis, het verbinden van nieuwe vraag en bestaand aanbod en het vergroten van kennis en innovatiekracht op het gebied van warmte.

Gezamenlijk warmtenet in Zuid-Holland?
De deelnemende partijen willen uitkomen op een gezamenlijk net voor duurzame warmte en restwarmte in het zuidelijke gedeelte van de provincie. “Dit sluit prima aan op de doelstellingen van de Greenport Westland-Oostland en de verschillende ontwikkelingen die al lopen in onze gemeente” zegt wethouder Van Egmond. “Binnen Pijnacker-Nootdorp wordt door de glastuinbouw een groot aantal aardwarmteprojecten uitgevoerd (Ammerlaan, Duijvestijn, Solid Energie, Noukoop Balijade) die actief worden gefaciliteerd door dit krachtig netwerk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant