Afbeelding

Reactie IKEA op vondst fiets tante Riet

Actueel 120 keer gelezen

Delft – De fiets van de vermiste Riet van Veldhoven - van Velzen is zaterdag aangetroffen in de algemene fietsenstalling van IKEA. In de zogenoemde 'garagetoren' om precies te zijn.

Op internet gaat het verhaal dat de fiets zou zijn aangetroffen in de stalling voor personeel van het woonwarenhuis. “Pertinent niet”, aldus een zegsvrouw van IKEA. De opvallende aubergine-kleurige fiets van het merk Batavus Future trendy, voorzien van een blauwe fietstas, werd zaterdagmiddag dus in de algemene fietsenstalling aangetroffen. Eerder die dag werd al het lichaam van ‘tante Riet’ gevonden in het recreatiegebied achter het gebouw, aan het Vrederustpad. 

Riet van Veldhoven - van Velzen werd zaterdagochtend door een wandelaar gevonden die op zoek was naar paddenstoelen in het bos. Na de komst van de politie werd al snel duidelijk dat het ging om de sinds maandag 22 april vermiste vrouw. Riet was die dag onderweg naar haar huisarts aan de Van der Lelystraat in Delft, maar kwam daar nooit aan. Is de vrouw naar IKEA gefietst en vervolgens het recreatiegebied ingelopen? Waarom? Wat is daar voorgevallen? Op internet wordt druk gespeculeerd. Voor de Delftse politie is de zaak helder: er is geen sprake van een misdrijf, zo liet men zondag weten in een persbericht.

De beveiliging van IKEA zegt desgevraagd dat de politie geen verzoek heeft gedaan om camerabeelden veilig te stellen of te bekijken. “Ze hebben alleen de fiets uit de garage gehaald. Dat is alles. Op dit bewuste stukje van de garage staan overigens geen camera’s gericht”, aldus de woordvoerster. Het is dus onduidelijk hoelang de fiets hier heeft gestaan en wie hem daar heeft neergezet. Was het Riet zelf? De fietssleutel is naar verluidt wél aangetroffen: nabij het stoffelijke overschot. Riet van Veldhoven - van Velzen wordt deze week in besloten kring begraven.

Wie kan meer vertellen over hoelang deze fiets in de stalling van IKEA heeft gestaan? Heeft iemand wellicht foto’s van de stalling gemaakt ná maandag 22 april 2013? Mail onze redactie via redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant