Afbeelding

Een lezing over paddenstoelen

Regio 51 keer gelezen

Regio - Het wordt weer herfst. Daarom zal de eerste natuurlezing van het seizoen 2013/2014 gaan over paddenstoelen. Datum: donderdag 10 oktober 2013. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in het natuur- en milieucentrum De Papaver, Korftlaan 6 in Delft. De toegang is gratis.

De Vogelwacht Delft, de KNNV en het IVN organiseren gezamenlijk gedurende de wintermaanden elke tweede donderdag van de maand (behalve in december) een natuurlezing. Aanstaande donderdag dus over paddenstoelen. De bioloog en natuurfotograaf Lex Kreffer zal de lezing komen geven. En, zoals hij het zelf zegt: “Het zal geen droge en slaapverwekkende dialezing worden; mensen associëren dat weleens met het woord dia". Hij zal ook niet alle plm. 4500 soorten Nederlandse paddenstoelen de revue laten passeren: “het moet natuurlijk wel leuk blijven....“

Het wordt een selectie van soorten die hij zelf heel mooi vindt en waar een aardig verhaal bij zit. De lezing zal in drie delen uiteen vallen: één algemeen gedeelte, een gedeelte gericht op Ascomyceten (zakjeszwammen) en een speciaal gedeelte over boleten. Rond 22.00 uur zal de lezing eindigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant