Afbeelding

Nader onderzoek betoog Leefbaar

Actueel 144 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De VVD onderzoekt op welke wijze nader onderzoek mogelijk is naar de juistheid van een verklaring van Jef Burger van Leefbaar Pijnacker-Nootdorp (LPN) en de consequenties die daaraan verbonden moeten worden.

Fractievoorzitter Jef Burger gaf vorige week een verklaring voor zijn uitgaven van zo'n drie mille gemeenschapsgeld in de lokale horeca. Hij is onder andere van mening dat er sprake is van een complot, opgezet door politici en media. Om dit aan te kunnen tonen heeft hij naar eigen zeggen "opzettelijk horecabonnetjes gedeclareerd uit het fractiebudget", zo vertelde hij vorige maand aan de gemeenteraad.

"Met deze verklaring zegt hij feitelijk dat er willekeurige bonnen zijn ingediend, zodat de financiële verantwoording gebaseerd is op onwaarheden. Dat is nog erger dan het verkwisten van belastinggeld", zegt VVD-man Peter van den Heuij. Ook Griffie Jaap Kleinhesselink van de gemeente Pijnacker-Nootdorp laat namens de kascommissie weten dat de fractie van LPN deze week om een toelichting wordt gevraagd. “De kascommissie heeft kennis genomen van de uitspraak van de heer Burger en de fractie om een toelichting gevraagd. Tenzij het tegendeel bewezen zou worden, gaat de kascommissie er van uit dat voor alle fracties geldt dat zij de juiste verantwoording hebben ingediend”, aldus Kleinhesselink.

Van den Heuij gaat nog een stapje verder: "De VVD onderzoekt op welke wijze nader onderzoek mogelijk is naar de juistheid van deze verklaring en de consequenties die daaraan verbonden moeten worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant