Afbeelding

Elf jaar cel geëist tegen inbreker

Actueel 35 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft gisteren gevangenisstraffen geëist tegen twee woninginbrekers.

De 39-jarige hoofdverdachte heeft een gevangenisstraf van 11 jaar tegen zich horen eisen voor het plegen van 57 woninginbraken. Tegen een 23-jarige medeverdachte is een gevangenisstraf van 6 jaar geëist voor het plegen van 36 woninginbraken. Daarnaast heeft de officier van justitie aangekondigd dat er later nog een ontnemingsvordering zal worden ingediend.

Aanhouding
Op 24 januari 2012 werden beiden op heterdaad aangehouden na een woninginbraak in Pijnacker.  De mannen worden ervan verdacht in de periode van mei 2010 tot en met 24 januari 2012 woninginbraken te hebben gepleegd in Brabant en de omgeving van Rotterdam.

Werkwijze
De verdachten hanteerden veelal dezelfde werkwijze bij de woninginbraken. Zo vonden de woninginbraken plaats in de nachtelijke uren, was er sprake van gaatjes boren of het cilinderslot afbreken, werd aan de achterzijde van de woning ingebroken, werd alleen de benedenverdieping doorzocht en lieten zij de woning netjes achter. De goederen die mee werden genomen betroffen veelal goederen die in het zicht lagen.

Roemenië
De gestolen goederen werden vermoedelijk naar Roemenië verstuurd om ze daar voor de verkoop aan te bieden. Vandaag, 3 oktober, houden de advocaten hun pleidooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant